Ossendrechtse finalist als Miss | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Jhon Vermeeren Photography

Ossendrechtse finalist als Miss

OSSENDRECHT - Haar naam is Janaika Jansen, zij is 19 jaar en is woonachtig in Ossendrecht. Op dit moment doet Janaika mee aan de verkiezing van Miss Beauty of Noord-Brabant 2020. Zij zit zelfs al in de finale!


"Door middel van social media ben ik drie keer gecast voor de verkiezing. Zoals het spreekwoord luidt: driemaal is scheepsrecht! Dus dat is al helemaal een uitdaging om mij hiervoor in te schrijven", vertelt de Ossendrechtse schone, die tijdens de finale strijdt tegen achttien andere meiden.

Janaika vervolgt: "Ze zijn allemaal mooi, zowel van buiten als van binnen. Dik, dun, groot, klein, iedereen verdient het om zich mooi te voelen. Het draait uiteindelijk altijd om je lichaam en geest. Want draait dat motortje niet goed dan straal je dat ook niet uit. Goed voor jezelf zorgen en lekker in je vel zitten begint niet bij je uiterlijk maar bij je innerlijke ik!"

Zelf zet Janaika zich in voor de LINDA.foundation. "Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat betekent dat zij niet kunnen sporten, geen lekkere warme winterjas hebben en nooit op vakantie gaan. Ik ben van mening dat ieder kind in Nederland een kans verdient om te kunnen sporten, een cadeautje in de schoen te kunnen krijgen tijdens Sinterklaas en een feestelijke outfit kunnen dragen tijdens de kerstviering op school of warme kleding tijdens de winter. Daarom zet ik mij samen met de LINDA.foundation in voor dit mooie doel, want elk kind verdient een kans om kind te zijn. Ik ben een echte kleding liefhebber, wat erop neer komt dat ik veel kleding heb die ik niet draag. Dit vind ik zonde. Daarom ben ik mijn kleding gaan verkopen en de gehele opbrengst gaat naar de LINDA.foundation."

De finale van Miss Beauty of Noord-Brabant 2020 zou op 10 mei plaats vinden in Theater De Leest in Waalwijk. Helaas is door het coronavirus het traject vertraagd. Janaika: "Ondanks dat probeer ik het beste ervan te maken. Doordat het een langer traject is heb ik meer tijd om te bewijzen waarom ik de titel van Miss Beauty of Noord-Brabant 2020 verdien. Stilzitten kan ik niet. Ik probeer zoveel te helpen waar ik kan. Zo doe ik boodschappen voor oudere mensen, zodat die zelf in deze omstandigheden niet naar de supermarkt hoeven."

Vanaf nu kan er gestemd worden op de favoriete finalist van Miss Beauty of Noord-Brabant 2020. "Wil je mij steunen? Sms dan Poll Noordbrabant Janaika naar 3010. Let op! Een sms kost € 1,10 per ontvangen bericht."

Foto: Jhon Vermeeren Photography

Meer berichten