School dicht, juf toch dichtbij | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Juf Sindy van de Watering begeleidt haar leerlingen uit groep 8 van basisschool de Springplank momenteel op afstand.
Juf Sindy van de Watering begeleidt haar leerlingen uit groep 8 van basisschool de Springplank momenteel op afstand. (Foto: Dennis van Loenhout)

School dicht, juf toch dichtbij

HALSTEREN – Zoals alle scholen is ook basisschool De Springplank in Halsteren gesloten. Leerkracht Sindy van de Watering begeleidt haar achtste groepers van afstand en dat vraagt veel organisatie. Gelukkig blijkt steeds meer dat je niet voor de klas hoeft te staan om dicht bij je leerlingen te zijn.


Eigenlijk kon je schoolsluiting zien aankomen. Sindy van de Watering had het in groep 8 van de Springplank al vaak gezegd: “Besef dat we elkaar misschien een tijd niet gaan zien, en dat we niet weten hoe lang dat duurt.” Toch was het definitieve bericht alsnog een schok. Razendsnel – haast binnen een dag – moesten Sindy en haar collega’s een systeem uit de grond stampen om de kinderen op afstand les te kunnen geven. Een enorme klus.

Voor Sindy was het heel belangrijk om met “haar” kinderen te kunnen videobellen: “Ik wilde ze zien. Ik ken mijn groep, het zijn pubers die naar het journaal kijken maar die deze situatie niet begrijpen. Niemand begrijpt deze situatie helemaal, maar juist daarom moeten we het erover hebben. Ik weet dat ze in deze tijd angst en zorgen hebben en daarbij wil ik kunnen helpen.”

Sinds ze haar kinderen weer in beeld heeft weet Sindy dat het ze goed vergaat. Groep 8 van de Springplank is zich bewust van het feit dat deze schoolsluiting geen vakantie is en neemt de huiswerktaken die Sindy ze geeft heel serieus.

“Dat grijpt me aan. We vragen veel van de kinderen, en helemaal van hun ouders. Hoe moeilijk deze situatie ook is, ik voel dat de onderlinge band van onze klas is versterkt. Ondanks dat er zorgen zijn, over het wegvallen van de eindtoets, over het schoolkamp en over die ziekte. Iedereen pakt het heel goed op!”

“Het is vooral jammer om te beseffen dat de school echt dicht is”, vindt leerlinge Vera van Eekelen. “Ik mis m’n klasgenoten, ik wil verder met de musical. Het lukt wel om thuis te werken, ook al heb ik soms een beetje last van mijn kleine broertje. Ik weet nu wel wat ik moet doen, en de juf helpt ons goed. We kunnen haar gewoon elke dag spreken. Het went om thuis naar school te gaan maar ik vind corona stom. Ik hoop dat het goedkomt, en dat het een beetje opschiet!”

"Het went om thuis naar school te gaan maar corona is stom"

Meer berichten