Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Informatie over corona-maatregelen aan de balie in het gemeentehuis van Woensdrecht
Informatie over corona-maatregelen aan de balie in het gemeentehuis van Woensdrecht (Foto: Bep Tielemans)

Gemeente Woensdrecht inzake corona

GEMEENTE WOENSDRECHT - Werd pas eind vorige het eerste geval van corona-besmetting geconstateerd in gemeente Woensdrecht, enkele dagen later was het aantal op de GGD-lijst opgelopen tot vier besmettingen. De gemeente neemt voortdurend maatregelen om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten verlopen.

Dienstverlening

Op het gemeentehuis is momenteel maar één loket open. Er wordt op afspraak gewerkt. Mensen met hulpverlenende beroepen kunnen eventueel 's avonds terecht. De gemeente verwijst naar de website waar veel producten digitaal besteld kunnen worden.

Wat de vergaderingen van het college van b en w en de gemeenteraad betreft, die gaan in aangepaste vorm door. "Besluiten nemen gebeurt nog steeds, ook al is niet iedereen aanwezig. Voor 1 juni vinden geen raadsvergaderingen plaats, we proberen een digitaal systeem op te zetten voor zaken in de adviserende sfeer. Reacties op zienswijzen en begrotingswijzigingen moeten op een goede manier voortgezet worden", aldus burgemeester Steven Adriaansen.

Sociaal domein en zorg

Wethouder Lars van der Beek laat weten dat de gemeente zoveel mogelijk zaken rond het sociaal domein en zorg oppakt. "Zo is bijvoorbeeld dagopvang in de zorg ontwricht. Gelukkig ontstaan er hele mooie initiatieven om met name ouderen zoveel mogelijk te entertainen. Eenzaamheid ligt om de hoek. Via de BWI is het initiatief Heel Woensdrecht Belt ontstaan, er is een boodschappendienst, in Putte is het Samen Beter burgerinitiatief ontstaan en er loopt een project Helpende Handen in Woensdrecht. Als mensen wat willen doen, kunnen ze zich melden bij de BWI", zegt Van der Beek. Wat onderwijs betreft krijgt de gemeente de verantwoordelijkheid kinderen in kwetsbare posities op te vangen. Melden kan bij de gemeente. Blij is de portefeuillehouder met toezeggingen van waterbedrijf en woningcorporaties dat er geen afsluitingen en huisuitzettingen zullen plaatsvinden in deze periode.

Handschoenen

Wethouder Henk Kielman doet een dringende oproep aan bezoekers van de drukbezochte milieustraat 'zich strikt aan de regels te houden en afval wél in de juiste bakken te deponeren'. Kielman: "Gebruik handschoenen en houd anderhalve meter afstand van elkaar en van de medewerkers."

Ondernemers en zzp'ers die financieel in de problemen komen door de corona-crisis worden verwezen naar de Kamer van Koophandel en de ISD. Kielman: "Geadviseerd wordt zoveel mogelijk de website van de gemeente in de gaten te houden waar ze voor informatie terechtkunnen." Over inning van belastingen, voorlopige aanslagen voor 2020, toeristenbelasting, coulance in betalingen et cetera volgt meer info.

Meer berichten