Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Leon Verbraecken

Ouders aan de zijlijn

OSSENDRECHT - Vader Francis kocht zijn eerste racefiets op zijn 25e: "Een 'tweedehandsje' om samen met de buurman en soms met andere kennissen een rondje te fietsen, zo’n drie keer in de week. Wij hebben wat mooie fietsvakanties gemaakt, maar altijd nog zonder kinderen. Later heb ik me bij toerclub De Grensrijders aangesloten en wilde toch ook wel lekker meedoen. Vraag het de mannen hoe ik reed!"

"Vele jaren later bestaat ons gezinnetje uit vijf personen. Ja, nog twee dochters en een zoon. Nog steeds ben ik gematigd fanatiek in het fietsen. Dochter Thalita zag het fietsen ook wel zitten en dus hebben wij een mooi fietsje voor haar gekocht om samen lekker wat rond te toeren. Een tijdje later ging ze wedstrijdjes rijden, waar ik altijd mee naar toe ging. Moeder Yvonne zorgde voor de voeding en verzorging maar bleef thuis bij de andere twee kids. Samen hielden we de boel draaiende."

Toen Demi ook haar sportprestaties op de fiets wilde gaan uitvoeren werd het gemakkelijker. "Iedereen ging mee naar de koers. Ieder weekend, 48 uur in het teken van wielrennen. Soms moesten we ver Europa inrijden, maar we zijn zeker ook dichtbij geweest. We hebben mooie momenten beleefd als 'Team de Jong', maar waren altijd in de weer met materiaal, gereedschap, vervoer en verzorging."

"We mochten van geluk spreken dat ze goed mee konden in de koers en daardoor bij professionele ploegen terecht kwamen. Daar werd veel uit onze handen genomen. Over de fietsen hoefden we ons geen zorgen meer te maken, dat werd allemaal geregeld. Plannen hoe laat we ergens moesten zijn? Het werd ons gezegd. Afzetten bij de ploeg, wij bleven in de auto en een beetje rondkijken. Tijdens de koersen probeerden we de dochters zo vaak mogelijk te zien, vaak crossend over de binnenwegen van Vlaanderen, op vooraf aangekruiste doorkomstpunten. Bij kortere ronden kon ik vaak op mijn fietsje m’n dochters tegemoet rijden om ze telkens maar weer aan te moedigen. Bij de korte kermiskoersen deden we dit dan lopend."

"Jammer genoeg staan de dames nog even aan de kant maar vraagt zoonlief om mij weer op de fiets te krijgen. Echter die rijdt zo hard, de laatste keer heb ik heb hem gewoon laten gaan. Gevolg, een hoop frustratie bij degene waarmee het allemaal begon."

"Vanaf nu zal ik samen met Yvonne de koers vanaf de zijlijn volgen", haha.

Sportieve groet van Francis en Yvonne.

Wilt u zich ook aanmelden bij de supportersclub kijk dan op www.sup-thalitaendemi.nl of stuur een mail naar info@sup-thalitaendemi.nl
U kunt ook telefonisch contact opnemen met de voorzitter, Vic Huijgens: 06-12998737.

Meer berichten