Afbeelding

Nuttige derbyzege WVV'67

Algemeen

HUIJBERGEN – Vivoo hoopte op een prettig weerzien met WVV’67. Na een jaar afwezigheid stond de clash der gelijkgestemden weer met stip op het programma. 

Op grond van eerder dit seizoen in eigen huis behaalde resultaten keken de blauwbloezen de derby met vertrouwen tegemoet. Onderlinge twisten blijven echter hoogst onvoorspelbaar en derhalve werd de thuisploeg op de grootse nederlaag in eigen huis getrakteerd.

De doelstellingen waren voor beide teams duidelijk. Een driepunter betekende weer iets meer lucht in de strijd om het degradatiespook dan wel nacompetitievoetbal van zich af te houden. Bij Vivoo ontbraken Rick Luijkx (vakantie) en Ronny Bolders (blessure) op het appel, hetgeen een eerste basisplaats voor Kaylan Timmermans betekende. Hessel van Aalzum ontbrak wegens een schorsing in het groenzwarte kamp.

Skip

Vanaf de aftrap verkozen beide teams de aanval. Het was echter WVV’67 die na negen minuten de score opende. Aanvoerder Robin Schipperijn werd op de 16-meter vrijgespeeld en schoot feilloos binnen. Vivoo had kort daarop pech toen een kopbal van de lijn werd gehaald. De bezoekers bleken niet onder de indruk en verdubbelden in de 25e minuut de stand. Vanaf 25 meter haalde Thimo Rottier met links verwoestend uit, 0-2. Nog voor rust werden de Huijbergse problemen nog groter toen Bjorn Verbrugge Robin Schipperijn opnieuw instelling bracht, deze faalde opnieuw niet (0-3).

Na de thee denderde WVV’67, met de luxe van een ruime voorsprong, onbevangen door en het was Bjorn Verbrugge die fraai 0-4 binnenkopte. De doelpuntenmaker stelde in de 60e minuut de speciaal van vakantie teruggekeerde Max van Elzakker in staat om het handvol bijeen te schieten.

In het resterende gedeelte van de wedstrijd eiste Matt Luijkx een dubbele dubieuze hoofdrol voor zich op. De WVV-verdediger zag kans om de kans tegen diens eigen hand te schieten waardoor Vivoo-aanvoerder Bouke de Waal vanaf 11-meter aan te leggen. Na een zeldzame misser onlangs faalde hij ditmaal niet, 1-5. Vlak voor tijd stond hij opnieuw oog-in-oog met goalie Brian Verbrugge. Aanleiding vormde ditmaal een onreglementaire poging om de bal te spelen van Matt Luijkx, waardoor Dimitri Ceuppens ten val kwam. Bouke de Waal, 2-5.

Door de zege passeerde WVV’67 naaste concurrent Vivoo op de rangschikking. Beide teams hebben respectievelijk vier en drie punten marge op SVC, dat op een nacompetitiepositie bivakkeert. NSV uit Nispen sluit de rangschikking met slechts zeven punten.

Opstellingen: Vivoo: Joram Adriaanse, Jeroen van Gastel, Bouke de Waal, Robbert Cortie, Emile van der Beek, Tijmen van der Weide, Kaylan Timmermans, Jordy van Gastel, Roel Paulus, Bas van der Heijden (71. Remco Motzheim), Dimitri Ceuppens.

Brian Verbrugge, Sander de Nijs, Quirijn Schevenhoven, Matt Luijkx, Tomlin Smits (80. Thijs van Tillo), Bjorn Verbrugge, Robin Schipperijn, Kas van Zantvliet (45. Max van Elzakker), Thimo Rottier, Thijs de Ron (85. Kieran Pijnen), Youri van der Meulen.