Van Geest (r) overhandigt de voorzittershamer aan Musters (l)
Van Geest (r) overhandigt de voorzittershamer aan Musters (l) Foto: Ingeborg Borghstijn

Musters nieuwe voorzitter Herwonnen Levenskracht

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Wim van Geest heeft de voorzittershamer van stichting Herwonnen Levenskracht onlangs overgedragen aan voormalig D66 raadslid Richard Musters. 

Van Geest zei daarbij wel dat Musters zich niet moest gaan hechten aan die hamer, want deze wordt zo snel mogelijk weer verkocht voor het goede doel.

Herwonnen Levenskracht is een organisatie die zich inzet voor ouderen, verstandelijk en/of lichamelijk beperkten en de minima in de regio Zuid-West Brabant. Via de afdelingen Oud Gastel, Steenbergen, Hoogerheide/Huijbergen/Woensdrecht, Ossendrecht en Putte worden allerlei activiteiten georganiseerd voor (eenzame) ouderen. Daarnaast worden er regionaal activiteiten georganiseerd zoals de vakantieweek voor verstandelijk en/of lichamelijk beperkten, een senioren amusementsmiddag en een verwendag. Ook de minima worden ondersteund door bijvoorbeeld een bijdrage in de kosten van Jeugdland en het uitdelen van kledingvouchers in samenwerking met Lots of Fashion. Om hiervoor voldoende geld in te zamelen organiseert Herwonnen Levenskracht jaarlijks een grote rommelmarkt en heeft men een eigen kringloopwinkel in Woensdrecht. Dus zodra de hamer verkocht kan worden, moet de nieuwe voorzitter weer op zoek naar een nieuw exemplaar.

Musters vindt dat geen probleem: "Hoe meer geld we bij elkaar halen, hoe meer we te besteden hebben voor die goede doelen. En hij wil meer. In het verleden zijn er activiteiten georganiseerd voor de jongeren wiens ouders niet veel geld te besteden hebben. Graag zou ik daar weer een invulling aan willen geven." Zowel Van Geest als Musters benadrukken dat Herwonnen Levenskracht niet om hen draait. "Wij zijn slechts een klein radartje in het geheel. In totaal hebben we meer dan 100 vrijwilligers die wekelijks in de weer zijn." Debbie den Daas uit Woensdrecht is als secretaris gekozen bij HL.

Na een aantal jaren uit de gemeente te zijn geweest is ze weer terug in Woensdrecht komen wonen en wil zich graag inzetten voor deze maatschappelijke club. "Het is mooi dat een klein gebaar soms zoveel goeds opbrengt", aldus Den Daas, "dat kleine steuntje in de rug, daar doen we het met zijn allen voor."