'Karnaval Wa d'n tejaoter' in Lepelstraat | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

'Karnaval Wa d'n tejaoter' in Lepelstraat

Vrijdag 21 februari


Prins Wil 1 zal om 12.00 uur een bezoek brengen aan basisschool De Wegwijzer. Eerst komen de kleuters aan de beurt daarna de andere groepen. Dat wordt dan met z'n allen dweilen geblazen, zowel buiten als in het Gemeenschapshuis. De gebruikelijke traktatie zal niet ontbreken. Vanaf 20.00 uur: vanavond weer de haast traditioneel geworden open avond van de Bouwclub De Leutige Bouwers aan de Zoekweg. De diverse dweilbands zullen weer voor een muzikale opluistering zorgen, en buiten kunt U hun nieuwste creatie weer bewonderen.

Zaterdag 22 februari

Om 13.45 uur wordt Prins Wil 1 door zijn boerenploeg uit de Kladse Leem getrokken. De burgemeester zal daarna de Lepelstraatse Karnavalsviering openen met een toespraak tot de Bessembinders en Bessembindertjes. De optocht start hierna om 14.00 uur. De prijzen worden in het Gemeenschapshuis bekendgemaakt en zijn vanaf 20.45 uur in zaal Leonita af te halen.

Zondag 23 februari

De H. Mis van 11.00 uur zal in het teken staan van de carnaval met Prins Wil en zijn gevolg en muziek van dweilband Nog Eentje Toe. Prinske Alex en Narreke Siem zullen als misdienaar fungeren.

Vanaf 18.11 uur wordt er in het Gemeenschapshuis het bekende Pielekesbal gehouden. De kleine Pielekes komen aan bod van 18.11 uur tot 20.11 uur, waarna zij plaats maken voor de grotere Pielekes, die tot 22.22 uur kunnen dweilen en dansen.

Maandag 24 februari

De ochtend is zoals vanouds gereserveerd voor de zieke en minder valide kinderen. Het bezoek van Prins Wil, Nar en Grootste Boer en Balvers is vanaf 10.00 uur. Ook Prinske Alex, Narreke Siem, Balvers Tom en Kleine Grootste Boer Denis zullen van de partij zijn.
Voor de 46ste keer alweer wordt de Kinderoptocht georganiseerd. En dat alles onder het motto : 'Karnaval Wa d'n Tejaoter'. De optocht vertrekt om 14.15 uur vanaf BS de Wegwijzer. De prijzen worden na afloop van de optocht in het Gemeenschapshuis bekend gemaakt en uitgereikt. Nummers meenemen! Om 19.11 uur komen de Prins en zijn gevolg naar het Gemeenschapshuis, waar de kroegentocht van start zal gaan. Deze avond is dit jaar omgetoverd tot Roze Maandag. De kroegentocht eindigt dit jaar bij Gasterij De Kladde met een leutige avond.

Dinsdag 25 februari

De ochtend is zoals vanouds gereserveerd voor de zieke en minder valide kinderen. Om 20.00 uur begint in het Gemeenschapshuis het Sluitingsbal met alle dweilbands: Zou 't Lukke, Effe Uitbloaze, Nog eentje Toe en Straotse bluf'. Om 24.00 uur wordt de ekster omlaag geschoten.

Audoe en bedankt.

Meer berichten