Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Grenswachters-keepers
Grenswachters-keepers

De vloek in de Putse goal

Erwin van den Heuvel (WVV'67) een unicum

PUTTE – Het geleerden zijn er nog steeds niet aan uit. Is het de bosrijke omgeving, de vervuilde Antwerpse wind of toch de onverschrokken Putse aard? Feit blijft dat Grenswachters als geen andere vereniging keepers 'verslijt'. De huidige voetbaljaargang zorgt voor statistische onderbouwing. Het seizoen is amper halverwege of goalie numero vijf is in aantocht om het groengele doel te verdedigen. Verlost Senne Smeets Grenswachters van een vloek onder de lat?

WVV-voorzitter Erwin van den Heuvel vormt een unicum. In zijn actieve loopbaan stond hij ruim 300 maal op doel in de 'Green Black Army'. Exact 114 reguliere competitieduels uit deze reeks, oftewel vijf achtereenvolgende seizoenen, keepte hij onafgebroken zonder een minuut te moeten missen. Het was toenmalig trainer Peter Deelen die bij aanvang 2014-2015 de voorkeur aan aankoop Xavier Gyina gaf en de routinier naar de bank verwees. Een misverstand dat slechts een dozijn wedstrijden duurde alvorens een nieuw Van den Heuvel-tijdperk startte!

De wens van menig trainer, de werkelijkheid is echter geheel anders. Weten ze ook op Sportpark De Buizerd. Grenswachters moest op zoek toen keeper Stijn van den Bosch aangaf niet langer beschikbaar te zijn. Zoals altijd wist te Putse club spelers van buitenaf te enthousiasmeren en van over de grens sloot Jasper Cornelis aan. Samen met eigen zoon Levi Jansen beschikte Grenswachters opnieuw over twee volwaardige doelwachters. Nog voor de competitiestart haakte Jansen door naweeën van een auto-ongeluk af en werd Cornelis als vanzelfsprekend eerste keus. Welgeteld vier wedstrijden verder en een ernstige knieband-blessure betekende definitief einde oefening voor de onfortuinlijke Belg. Dennis Dam moest vervolgens de honneurs waarnemen doch bleek eveneens blessuregevoelig waardoor Stijn van den Bosch drie duels redding bracht. Dam probeerde het opnieuw doch tegen Nieuw Borgvliet begaf zijn knie het en diende coach Richard van Hooijdonk een beroep op Joost van Oirschot doen.

Noodgedwongen

Joost van Oirschot, zoon van huidig ODIO-trainer Peter van Oirschot, is een Grenswachters-clubman in hart en nieren. Als trainer van het damesteam maakte hij, samen met Kevin Llacer, noodgedwongen de stap naar het doel van de hoofdmacht. Met zijn imposante verschijning trad hij hiermee in de voetsporen van zijn oom Gino van Oirschot welke ver in de vorige eeuw met verve het Putse doel verdedigde.

En hoewel de criticasters niet eens ontevreden zijn over diens optreden zocht en vond de Grenswachters-clubleiding in Senne Smeets (23) een nieuw 'slachtoffer'. De goalie gold als talent en klopte op jonge leeftijd bij de selectie van IJsselmeervogels aan. Enkele seizoenen inactiviteit brak hem echter in zijn eerste trainingsweek te Putte op en een hamstringblessure belette hem zijn debuut. En zo is het nog een kwestie van afwachten of, evenals in seizoen 2010-2011 toen Peter Haverhals, Vincent Bleijen, Lex Gommeren, Bart van den Bossche en Christ de Moor keepten, ook nu de vijfde doelman zijn opwachting zal maken.

Voor het verjagen van de Putte keepersvloek is onlangs ook Michel Meijs (ex-Baronie) ingevlogen. Als specifiek keeperstrainer neemt hij, naast Putte SK, eenmaal per week de gehele doelwachtende tak van Grenswachters voor zijn rekening.

Meer berichten