Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Laura de Waal toont haar boek "Achter haar gezicht".
Laura de Waal toont haar boek "Achter haar gezicht". (Foto: Dennis van Loenhout)

Laura schrijft als Zus van Soof 'Achter haar gezicht'

PUTTE - De gemeente Woensdrecht kent Laura de Waal als raadslid, Instagram kent haar als Zus van Soof. In die rol deelt ze haar gedachten en gevoelens met iedereen die ze lezen wil. Vanaf nu kan dat ook in boekvorm want Zus van Soof lanceerde onlangs haar eerste boek "Achter haar gezicht".

Een boek schrijven, dat was Laura de Waal (23) eigenlijk nooit van plan. Scrollend door Instagram werd ze geraakt door het werk van de Thaise dichter Lang Leav, dat haar ertoe zette om zelf te gaan schrijven. "Ik vond het zo mooi dat iemand kon verwoorden hoe ik me voelde", zegt Laura. De gedichten van Lang Leav gaan over emoties die iedereen - dus ook Laura - voelt. "Ik begon zelf te schrijven over mijn emoties, over verlies, over de dementie van mijn oma, over liefdesverdriet. Dingen waardoor ik me rot voelde, en die ik van me af wilde schrijven. Ik zag er niets meer in dan een zielig dagboekje, tot mijn vriend zei dat ik er méér mee moest doen. Toen begon ik mijn Instagramaccount, Zus van Soof. Daar kreeg ik enorm veel, heel persoonlijke reacties op wat ik schreef. Dat raakte me. In mijn gedichten over liefdesverdriet schrijf ik over "hij" of "hem", en door de reacties leerde ik dat iedereen een "hij" of "hem" heeft."

Zo ontstond langzaam een plan voor een boek. Dat is er nu. Het heet "Achter haar gezicht", het bevat 87 gedichten en korte verhaaltjes en is voor 17,95 euro te bestellen via www.zusvansoof.nl Van elk boek maakt Laura een prachtig pakketje, met zelfs een handgeschreven briefje. "Op social media moet alles perfect zijn", zegt Laura. "Zelf post ik ook alleen mijn mooiste vakantiefoto's! Met mijn boek wil ik laten zien dat emoties niet zwak zijn en dat het oké is om je soms slecht te voelen. Want daardoor voel je je vaak later weer beter."

Meer berichten