Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Balbezit voor Gijs Verresen (METO).
Balbezit voor Gijs Verresen (METO). (Foto: )

Grenswachters-METO in evenwicht

Eerste periodetitel naar ODIO

PUTTE – De Vierde Klasse B laat zich niet voorspellen. In de eerste periode struikelen vermeende titelkandidaten over gedoodverfde degradanten. Worden verrassende monsterscores weggezet, spelen slechte scheids- en grensrechters hoofdrollen en eisen blessures ook nu weer hun tol. Bij het opmaken van de tussenbalans verzekerde ODIO zich sowieso van een toegift aan het eind van het seizoen. Opzienbarend daar in oktober in eigen huis achtereenvolgens werd verloren van Wernhout en METO. Daar tegenover staat een honderd procent score in de uitduels en beslissende dubbele cijfers tegen Vivoo.

Voor het team van coach Peter van Oirschot was de opdracht in Rucphen helder. Na het puntenverlies van Nieuw-Borgvliet tegen Vivoo lag bij winst op RSV de weg naar de eerste periodetitel open. In de eerste helft kreeg het enkele goede mogelijkheden echter een score bleef uit. Na rust nam RSV het heft in handen doch was het na vijf duels blessureleed teruggekeerde Coen Michielsen die zijn rentree met een geplaatste bal vierde, 0-1. Kort daarop bezorgde een vlijmscherpe ODIO-counter opnieuw voor problemen in Rucphen. Marijn Corré tekende voor alweer zijn zevende seizoentreffer, 0-2. Groenwit kwam vervolgens niet in meer in moeilijkheden en pakte uiteindelijk op doelsaldo haar eerste prijs van dit seizoen. Nieuw-Borgvliet met lege handen achterlatende.

Status

Vivoo verloor haar ongeslagen status op Huijbergse bodem. Na stunten tegen Wernhout, Grenswachters en Nieuw-Borgvliet bleek ditmaal Sprundel toch echt een maatje te groot. De blauwbloezen kwamen een snelle achterstand niet meer te boven en eindigen, inclusief treffer van Ronny Bolders, op een 1-4 nederlaag.

Penalty

In Standdaarbuiten deed WVV'67 goede zaken door de plaatselijke SVC na rust te verrassen. Een voorsprong werd door Matt Luijkx (1-1) en Thimo Rottier (1-2) tenietgedaan alvorens een penalty niet aan de thuisploeg was besteed. In de allerlaatste minuut deed Quirijn Schevenhoven het namens WVV'67 beter en benutte, bij afwezigheid van Robin Schipprijn, de elfmeter: 1-3.

Derby

Grenswachters-METO vormde de smakelijke derbymaaltijd van 10 november. Het werd een interessante ontmoeting met stof tot napraten en een uitslag waarmee zowel Ronald Broos (METO) en Richard van Hooijdonk (Grenswachters) konden leven, 1-1.
Reeds in de eerste minuut stond Grenswachters-routinier Mark Leenaerts oog-in-oog met Hugo Bos. De METO-goalie hield zijn doel echter schoon en zochten zijn teamgenoten de aanval. In de 9e minuut belandde door slecht Puts uitverdedigen de bal voor de voeten Gijs Verresen. De topscorer schat het buitenkansje op waarde en schoot beheerst binnen, 0-1. Kort daarop leken de bezoekers zelfs een verdubbeling van de score te kunnen bejubelen, ware het niet dat een zwak acterende leidsman het feestje een halt toeriep. METO verzuimde in de openingsfase door te drukken. Ondertussen veranderde Grenswachters haar spelstijl en zocht met inzet naar de gelijkmaker. Vlak voor rust kon keeper Bos een inzet van Nicky Verboven nog keren, op de rebound van de sterk spelende Ronald Clarijs was hij kansloos, 1-1.

Redding

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg duidelijk op zoek naar de vierde opeenvolgende zege op Sportpark De Buizerd. METO had moeite, verdedigde met man en macht en mocht van geluk spreken dat Hugo Bos enkele malen fraai redding bracht. Voor Grenswachters hadden Ronald Clarijs en invaller Senne Scheeren pech in de afronding en daarnaast ook aan Putse zijde scheidsrechterlijke dwaling. Uiteindelijk mocht Grenswachters het puntje koesteren daar ver in blessuretijd Jens Hermans voor een 'gestolen' METO-zege leek te zorgen. Stijn van den Bosch redde in extremis met de voet.

Opstelling


Grenswachters:
Stijn van den Bosch, Joris Koeleman, Michael Dankers, Jesper van Linden, Thom van Dongen, Toby de Bruijn, Mark Leenaerts, Maurice Freiwald (74. Senne Scheeren), Maxime Huijbrechts, Nicky Verboven (84. Julian Joosen), Ronald Clarijs.


METO:
Hugo Bos, Levi Deelen (85. Marijn van Kalmthout), Johan van Kalmthout, Martijn de Nijs, Dennis Wilting, Donovan de Weert, Martijn Pieters, Jens Hermans, Emiel Vogelaar, Joep van Kalmthout, Gijs Verresen.

Meer berichten