Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De klusploeg van RKSV Halsteren
De klusploeg van RKSV Halsteren (Foto: RKSV Halsteren)

RKSV Halsteren weeknieuws

Periodetitel voor Zaterdag 1

Het was een moeizame bevalling, maar met een 2-1 zege op laagvlieger NOAD '67 pakte Zaterdag 1 de titel van de eerste periode in de derde klasse B. Daarmee heeft het team in ieder geval een plaats in de nacompetitie verworven. Alleen een kampioenschap kan die nacompetitie nog overbodig maken. De wedstrijd was niet best. Al vroeg keek de ploeg van Remco van Haaren tegen een 0-1 achterstand aan. Gebrek aan concentratie en misschien toch ook wel wat wedstrijdspanning maakten van het spel van Halsteren een foutenfestival, met veel onzuivere passes en onnodig balverlies. Jess Ernest zorgde vlak voor rust voor wat opluchting, door de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. In de tweede helft werd het spel van Halsteren nog dominanter en was het eigenlijk onbegrijpelijk dat Halsteren niet op voorsprong wist te komen. Dat gebeurde pas in de slotfase van de wedstrijd, waarin een voorzet op maat goalgetter Mike de Nijs bereikte en de weg richting doelnet volgde. Een enorme ontlading bij de ploeg, maar ook het besef dat het spel ver onder het benodigde niveau lag. De euforie direct na afloop van de wedstrijd werd er duidelijk wat door getemperd. Die werd overigens ruimschoots gecompenseerd in de derde helft. Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 opnieuw thuis, nu voor de beker tegen FC Dauwendaele, dat uitkomt in de derde klasse A en daarin de tiende plek bezet.

Zondag 1 bedwingt koploper

In theorie had Halsteren deze zondag de periodetitel kunnen pakken, maar dan moest wel gewonnen worden van Unitas en moest de concurrentie punten laten liggen. Het duel met Unitas was vooral een krachtmeting op defensief gebied. Beide teams hebben een sterke defensie en dat leidde er toe, dat er maar weinig echt grote kansen te noteren waren. Ook oud-Halsteren speler Jay Jay Meierdres kwam niet door de solide verdediging. In de wetenschap dat Unitas aan een gelijkspel voldoende had voor de periodetitel, was het vooral Halsteren dat in het tweede bedrijf een overwinning wilde forceren. Het leidde tot veel balbezit en meerdere kansjes voor Halsteren, maar afgezien van een grote kans voor Fouad Idabdelhay kon er geen aanspraak op de overwinning gemaakt worden. De 0-0 remise betekende een periodetitel voor Unitas en door de winst van Juliana '31 blijft Halsteren op de derde plek steken. Komende zondag speelt Halsteren een uitwedstrijd in Sint Jansteen (Zeeuws-Vlaanderen) voor de districtsbeker tegen Steen. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Klusploeg klaar voor de winter

De onderhoudsploeg van RKSV Halsteren is weer klaar voor de winter. De mannen zijn door Van der Avert Bedrijfskleding weer in een comfortabele werkjas gestoken. De onderhoudsploeg verzorgt op sportpark De Beek o.a. de begroeiing, de accommodatie van RKSV Halsteren en de belijning van de velden. Week in week uit is de ploeg twee ochtenden aanwezig om deze activiteiten uit te voeren. RKSV Halsteren bedankt dan ook Michel van der Avert voor de aankleding van de onderhoudsploeg. Met deze geste krijgt de onderhoudsploeg ook de waardering die het verdient!

Ruildag voetbalplaatjesactie

Aankomend weekend eindigt de voetbalplaatjesactie van PLUS Halsteren. RKSV Halsteren organiseert op zaterdag 16 november van 10.00 tot 17.00 uur een ruildag in de kantine om iedereen in de gelegenheid te stellen de albums te completeren. Ongeveer twee maanden geleden startte de voetbalplaatjesactie van PLUS Halsteren, waaraan naast RKSV Halsteren ook Lepelstraatse Boys en VVC '68 deelnamen. Sindsdien zijn veel leden druk aan het verzamelen geslagen en zijn veel buren, opa's en oma's en ooms en tantes gevraagd toch vooral ook de plaatjes aan de kassa te vragen. De bedrijfsleider van PLUS Halsteren heeft z'n prognoses voor de jaaromzet ook opwaarts bij moeten stellen. Kortom, een geslaagde actie.

Deze week - thuiswedstrijden

Donderdag 14 november 20:30 uur: Halsteren VE1 - Halsteren VE2. Zaterdag 16 november 08:45 uur: Halsteren JO11-3 - MZC'11 JO11-1. 09:00 uur: Halsteren JO8-2 - Lepelstr Boys JO8-1; Halsteren JO8-1 - Tholense Boys JO8-1; Halsteren JO8-4 - DOSKO JO8-2; Halsteren JO9-2 - Victoria'03 JO9-1. 10:15 uur: Halsteren JO15-2 - JEKA JO15-4; Halsteren JO9-4 - JEKA JO9-8G; Halsteren JO10-1 - RBC JO10-1; Halsteren JO12-1 - Kloetinge JO12-1; Halsteren JO15-5 - Wemeldinge JO15-1. 11:45 uur: Halsteren JO15-4 - Halsteren JO15-3; Halsteren JO17-4 - WIK'57 JO17-1G. 13:15 uur: Halsteren JO19-1 - Roosendaal JO19-1; 13:15 Halsteren 6 - Unitas'30 3. 14:30 uur: Halsteren ZA1 - FC Dauwendaele 1. 15:00 uur: Halsteren 4 - DVO'60 5; Halsteren 5 - Krabbendijke 3; Halsteren JO19-2 - MOC'17 JO19-2. Meer info: www.rksvhalsteren.nl

Meer berichten