Diamanten paar Van Tilburg-Gorter uit Lepelstraat.
Diamanten paar Van Tilburg-Gorter uit Lepelstraat.

Proficiat aan diamanten paar

Algemeen

LEPELSTRAAT - Vanuit hun gezellige bovenwoning in gebouw Reynaert aan het Vossenpad kijken Harry (87) en Miny (83) van Tilburg uit over het Martje in Lepelstraat. In de huiskamer prijken bloemen vanwege hun 60-ste huwelijksdag.

Harry is geboren en getogen op Klutsdorp, naast de VéGé winkel aan de destijds drukke weg richting Steenbergen. Miny Gorter is afkomstig uit Enschede in Twente. Ze ontmoetten elkaar in 1954 'ergens in het dorpje Vries tijdens een sportevenement voor jongelui'. Zij was zestien en hij was als militair gelegerd in Assen. Na de diensttijd is Harry in die omgeving blijven hangen. Hij kreeg werk in de bouw, tegen de Duitse grens. "De verdiensten waren daar een stuk beter dan hier", vertelt Harry van Tilburg. En natuurlijk woonde Miny er, die in de katoenspinnerij werkte. In 1959 trouwde het stel en ging in Enschede wonen, op een flat. Regelmatig bezochten ze het ouderlijk huis van Harry in Klutsdorp. Op een gegeven moment kwam er in 1969 op de Kladde een huisje vrij. 'Is dat niks voor jullie', vroegen Harry's ouders. Harry: "Ik ging met Piet van de Watering van de woningstichting een praatje maken en een week later verhuisden we. Eerst hebben nog een jaar ingewoond bij ons moeder want de bewoner moest nog een ander huis vinden. In februari trokken we in onze nieuwe woning, na een maand kwam die te koop en dat hebben we toen gedaan."
Miny raakte slechter ter been en de woning werd te groot voor het gezin, nadat hun dochter en twee zoons het ouderlijk huis verlieten. Ze kwamen terecht aan de entree van Lepelstraat en genieten dagelijks van het uitzicht. "En we hebben het goed getroffen met de buren, er is hier nooit overlast", zegt Miny. Zij gaat drie hele dagen in de week naar zorgcentrum Hof van Nassau in Steenbergen. Harry doet het huishouden en vindt ontspanning in biljarten: "Op maandag speel ik libre en op donderdag driebanden in de Korenaere in Bergen op Zoom." Ook maakt hij kleurrijke vogelhuisjes van hout die tot ver over de Belgische grens te vinden zijn. In de hal van hun bovenwoning prijken levensgrote puzzelwerken, ook een hobby van Harry. Naar omstandigheden gaat het redelijk goed met het 60-jarig paar, dat hun huwelijksdag in kleine kring heeft gevierd.

Afbeelding
Diamanten paar Van Tilburg
Afbeelding