Melvin de Leeuw in duel tegen Goes.
Melvin de Leeuw in duel tegen Goes.

Spanning stijgt in voetbalcompetities

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - In het slot van de competitie worden de kaarten geschud. Schorsingen en blessures gaan ongetwijfeld een rol spelen. Door de versterkte promotie-degradatieregeling heeft bijna elke ploeg nog iets om voor te spelen. Tot en met de laatste wedstrijd blijft de spanning erin zitten. 

Halsteren-zondag

Bij Halsteren-zondag in de vierde divisie is het aftellen naar het einde van het seizoen. Er werd op eigen kracht een periodetitel gehaald en zo’n ‘nacompetitie-toetje’ kan alle kanten op. Halsteren lijkt met deze selectie niet klaar voor de derde divisie, maar wie weet wat er nog gaat gebeuren in de aanloop naar volgend seizoen.

Halsteren-zaterdag

Het derde klasse zaterdagteam van Rksv Halsteren gaat waarschijnlijk een kampioenstitel in de wacht slepen. Tegen laagvlieger Stellendam werden er punten verspeeld, maar de concurrentie blijft ook punten verliezen. De voorsprong van Halsteren lijkt groot genoeg voor de titel. 

VVC’68

VVC blijft meedoen in de top 4 van de ranglijst van de zaterdag derde klasse. De doelstelling was handhaven. Na de overwinning tegen Internos is dat in ieder geval gelukt.

Lepelstraatse Boys

Lepelstraatse Boys staat nog steeds op die hatelijke 0 punten in de zaterdag vierde klasse. Volgend seizoen vijfde klasse, maar het zou toch mooi zijn als er deze competitie nog een puntje gehaald zou worden.

Dosko

Voor Dosko lijkt het doek gevallen. Directe degradatie naar de derde klasse is niet meer te vermijden. Volgend seizoen aan de hand van succestrainer Kees de Rooij moet de ommekeer gerealiseerd gaan worden.

MOC’17

Voor MOC lijkt behoud van de tweede klasse via de nacompetitie het hoogst haalbare. Als Serooskerke punten blijft halen, dreigt zelfs directe degradatie. 

Vrederust

VV Vrederust kan zich op gaan maken voor de nacompetitie. Directe degradatie uit de derde klasse zal niet gaan gebeuren, omdat Kogelvangers en Krabbendijke te zwak zijn. Vrederust gaat zich waarschijnlijk wel redden via die nacompetitie. Weer naar de vierde klasse zou een ramp zijn.

Markiezaten

De prestaties van Markiezaten vallen niet mee in de vierde klasse zondag. De top is ver weg en de nacompetitie voor behoud akelig dichtbij. op papier krijgt Markiezaten nog een aantal laagvliegers, maar ook een kat in degradatiegevaar doet rare sprongen.

Halsteren - Goes