Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:Susanne Brouwers

Sportinloop voor kinderen basisschool in Putte

In samenwerking met de school Op Dreef in Putte, de gemeente Woensdrecht, de jongerenwerker, Gert Miltenburg en de buurtsportcoach Susanne Brouwers van BWI, wordt er iedere woensdagavond een sport-inloop voor kinderen van de basisschool georganiseerd. Er wordt begonnen met aan de kinderen te vragen wat zij die avond aan sport en spel willen spelen. Dan wordt er gesport en gespeeld. Zo willen BWI en Op Dreef zoveel mogelijk kinderen warm maken voor het sporten.

Sporten is leuk en heel wat anders dan steeds te gamen of achter de televisie te zitten. Dit willen we de kinderen zelf laten ervaren. Omdat de kinderen veel verschillende sporten aangeboden krijgen op woensdagavond, hopen we dat ze dan een keuze kunnen maken voor een sport in hun dorp of directe omgeving, en dan doorstromen naar een sportvereniging. Mochten de kinderen al wel aan sport doen, is het ook fijn om andere sporten actief te ervaren zodat ze meer te kiezen hebben.

Wil jij meedoen aan de sport-inloop, dan kan je elke woensdagavond langskomen bij MFC De Biezen, van 19:00 tot 20:00 uur.

Op dit moment wordt de sport-inloop waargenomen door buurtsportcoach Mats Orlando. Hij vervangt tijdelijk Susanne Brouwers wegens zwangerschapsverlof. Heb je nog vragen, kan je contact opnemen met de coördinator Sport en bewegen van BWI, Jacky Jansens: j.jansens@ bwiwoensdrecht.nl

Startpunt Grip op geld

De sport-inloop zelf is gratis, maar als de financiële thuissituatie niet voldoende zijn om door te stromen naar een regulier sportaanbieder, kan er contact opgenomen worden met Startpunt Grip op geld van BWI. Zij kunnen nagaan of de familie in aanmerking komt voor financiële ondersteuning. Startpunt Grip op geld heeft inloopspreekuren op dinsdag 10:00 tot 12:00 uur en donderdag 13:00 tot 15:00 uur. E-mail: gripopgeld@bwiwoensdrecht.nl Tel.: 0164-672 049

Meer berichten