Marieke Bolders haalt uit namens Vivoo da2.

Dubbele cijfers METO da1 - Vivoo da2

Algemeen

HOOGERHEIDE – Driewerf tevredenheid over een ongeslagen status in de Vierde Klasse B. ODIO boekte haar derde overwinning op rij. In het kielzog en ook METO en bleef Grenswachters eveneens niet met lege handen achter. Kortom, de Woensdrechtse afvaardigingen spreken weer een woordje mee

In Hoogerheide ontmoette METO het blauwwit uit Standdaarbuiten. De goede bedoelingen van SVC konden reeds na elf minuten volledig overboord nadat Martijn Pieters en Gijs Verresen de stand naar 2-0 hadden getild. De regen zorgde voor een rommelige fase met wat mogelijkheden voor beide teams. In de tweede helft zag METO de voorsprong door een eigen goal groeien naar 3-0. Het verzet van SVC was hierdoor gebroken. METO kreeg daardoor volop kansen en het was opnieuw Gijs Verresen die na een steekbal van Jens Hermans scoorde. Dezelfde Hermans mocht kort voor het eindsignaal persoonlijk juichen toen hij vanuit de rebound de 5-0 eindstand bepaalde.

Brilstand

DIOZ ging thuis in Zegge op zoek naar de eerste driepunter van dit seizoen. En na de wedstrijd tegen Grenswachters moet het verder zoeken. De Putse formatie onder leiding van nieuwe coach Richard van Hooijdonk bepaalde de wedstrijd. Zonder dit in een score uit te drukken. En na negentig minuten deed men zich eigenlijk te kort. Met een brilstand 0-0 peurden beide teams een punt voor de moeite.

Na het onvoorspelbare derbyvoetbal met Vivoo en WVV'67 wachtte op zondag 6 oktober de eerste serieuze graadmeter voor ODIO. BSC uit Roosendaal geldt als een van de titelkandidaten. Op Sportpark De Heiloop kregen de toeschouwers twee goed voetballende teams te zien. Ploegen die elkaar lieten voetballen, om en om kansjes kregen echter niet wisten te scoren. Ook de tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld. Uiteindelijk trok toch ODIO een kwartier voor tijd aan het langste eind. Raf Melsen werd de gevierde man toen hij het eindstation van een goede aanval betekende. In de slotfase drong BSC nog enkele malen behoorlijk aan, echter de Ossendrechtse verdediging hield stand. Met drie zeges is ODIO de enige ploeg zonder puntverlies en leidt soeverein de Vierde Klasse B.

Ladies

METO da1 – Vivoo da2 betekende de aftrap voor de Ladies Derby. De Huijbergse dames misten vorig seizoen de titel op doelsaldo en zijn opnieuw kanshebber op het kampioenschap. METO startte gehavend toen sterkhouder Laura van Donschot zich kort voor de derby ziek afmeldde. Het duel werd een kat en muis spel. Voor rust had met name topscorer Valerie Snepvangers het op haar heupen. Met vier treffers zorgde zij voor de ruststand. Nadien liep het elftal van coach Corné Adriaansen gestaag uit naar dubbele cijfers. Marieke Bolders, Judith Veraart, Marieke van Aert (2x) waren trefzeker. Daphne Leemans maakte met twee goals de 'tien' vol, liet Vivoo de touwtjes vieren en hield METO-keepster Nica de Nooijer de resterende twintig minuten droog.

Volgende Ladies Derby afspraak: zondag 13 oktober Vivoo da2-ODIO da1.