Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: RKSV Halsteren

Rksv Halsteren weeknieuws

HALSTEREN - Komende zondag is het Super Sunday in de Hoofdklasse B. Dan ontvangt Halsteren de nummer drie IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht op sportpark De Beek. En in de wetenschap dat Unitas ook een zware dobber zal hebben aan Baronie, kan een winstpartij zomaar zorgen voor een comfortabelere koppositie en een mooie uitgangssituatie voor de eerste periodetitel. Halsteren heeft de twaalfde man daarbij hard nodig, dus we rekenen zondag op uw komst. De wedstrijd start om 14.30 uur.

Puntendeling in Breda voor Zondag 1

Lange tijd zag het er naar uit dat de brilstand na 90 minuten nog steeds op het scorebord op sportpark De Blauwe Kei zou blijven. De erbarmelijke weersomstandigheden waren voor beide ploegen reden om zeer weinig kansen te creëren. Het spelbeeld had dan ook dezelfde kwaliteit als het weer waarin gespeeld werd. Tot zo'n tien minuten voor tijd Thomas Marijnissen met een werkelijk schitterende solo vanaf het middenveld de 0-1 maakte. De matte vertoning ontvlamde vervolgens direct in een echte wedstrijd, waarbij Halsteren op jacht ging naar meer (en daar ook de kansen voor kreeg) en Baronie dat probeerde minimaal op gelijke hoogte te komen. Dat het spel op scherp werd gezet, mag wel blijken uit de rode kaart voor Baronie in de slotfase van de wedstrijd. Daar waar veel trainers zullen proberen via wissels het tempo uit het spel te halen, wilde Halsteren de wedstrijd al voetballend uitspelen. Zuur was dan ook de vlak voor tijd versierde vrije trap op een meter of twintig van de Halsteren-goal. Met een van richting veranderd schot werd de prima keepende Andy Steging verschalkt en vierde Baronie de gelijkmaker alsof het de winnende goal was. Sportief gezien was het te waarderen dat Baronie daarna zelfs nog bleef strijden voor de overwinning, waardoor het tot het einde toe spannend bleef of de 1-1 stand de eindstand werd. Door het verlies van IFC blijft Halsteren nog wel de koploper in de Hoofdklasse B, maar moet het die positie delen met Unitas.

Eenvoudige zege voor Zaterdag 1

Zaterdag 1 ontdeed zich simpel van De Jonge Spartaan, door in Middelharnis met 1-4 te winnen. De ploeg is daardoor geklommen naar de tweede plek in de derde klasse B. Vroeg in de wedstrijd kwam Halsteren op een 0-2 voorsprong, door goals van Mike de Nijs en Roy van Gils. Die voorsprong behield het tot aan de rust. Na de thee scoorde De Jonge Spartaan vrij snel de aansluitingstreffer, maar een kwartier voor tijd bracht wederom De Nijs de marge weer op twee, waarna Twan van Mechelen de eindstand bepaalde op 1-4. Komende zaterdag komt middenmoter Den Bommel op bezoek. Die ploeg heeft slechts één puntje minder en zal dus niet onderschat moeten worden. Na afloop van de wedstrijd verzorgt DJ Hollywood de muzikale omlijsting van de derde helft.

100% SoccerClass van start

Na de succesvolle eerdere edities van de voetbalschool van RKSV Halsteren is woensdag de volgende najaarseditie van start gegaan. Net als de eerdere edities zal Soccer 10 de voetbalschool professioneel invullen. De 100% SoccerClass bestaat uit tien trainingen van elk ca. 5 kwartier. De trainingen vinden plaats op woensdagmiddagen tussen 15.45 en 17.00 uur op sportpark De Beek.

Knappe overwinning

Nadat de JO11-2 in de bekercompetitie nog klop had gekregen van BSC, was die ploeg afgelopen zaterdag de tegenstander. Het team had wat recht te zetten. Via goed positiespel kwam Halsteren op voorsprong, die nog groter werd door een eigen doelpunt van BSC. Door achterin geen ruimte weg te geven aan de gevaarlijke spits van BSC kwam deze amper in zijn spel. Na rust bouwde Halsteren de voorsprong uit. Maar tien minuten voor tijd was het pijpje leeg bij Halsteren en moest het een tegentreffer incasseren. Met het laatste restje energie werd uiteindelijk toch nog een keer gescoord en boekte de ploeg nu wel een verdiende 1-5 overwinning op BSC. Knap gedaan, mannen!

Aanmelden voor gameavond

Op donderdag 24 oktober vindt de jaarlijkse gameavond plaats. Leden tot en met 14 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via https://e-talentscup.nl/club/BBJD57Z. We gaan tijdens deze dag een FIFA 20 Toernooi spelen. Dit is niet alles! Want de winnaars van beide toernooi gaan ons eigen e-sports team vormen! Dus wie durft de strijd aan?

Deze week - thuiswedstrijden

Zaterdag 12 oktober: 13.00 uur Halsteren JO19-1 - RWB JO19-1; 13.15 uur Halsteren JO17-3 - NSV JO17-1; 15.00 uur Halsteren 2 - WHS 2; Halsteren 6 - Rillandia 4; Halsteren 1 - Den Bommel 1 Zondag 13 oktober: 11.30 uur Halsteren 3 - Sprundel 3; 12.00 uur Halsteren 4 - BSC 4; Halsteren 2 - SC Gastel 4; 14.30 uur Halsteren - IFC.

Activiteitenagenda: 12 oktober DJ Hollywood in 't Ooievaarsnest. Voor meer informatie: www.rksvhalsteren.nl.

21 oktober Bedrijfsbezoek Businessclub

24 oktober Gameavond E-Talentscup

Meer berichten