Nicky van Wezel en Charis Tak zijn de enthousiaste Roparunjonkies van De L'Oslopers.
Nicky van Wezel en Charis Tak zijn de enthousiaste Roparunjonkies van De L'Oslopers.

Jongste Roparunner brengt spoor van verjonging

Algemeen

OSSENDRECHT – De roep om verjonging klinkt overal, en wordt lang niet altijd gehoord. Behalve dan bij het Ossendrechtse Roparunteam De L'Oslopers. Daar sleept de jongste Roparunner van de regio een spoor van verjonging met zich mee, in haar team, maar ook daarbuiten.

Over drie weken loopt Charis Tak (18) uit Hoogerheide haar allereerste Roparun. Ze ontdekte al op jonge leeftijd dat ze hardlopen niet alleen leuk vond, maar dat ze er ook goed in was. Ze liep al vier keer de Ster van Woensdrecht, en droomde stiekem van de Roparun. Charis is de dochter van de Ossendrechtse kwaliteitsslager Ron Tak, die veel Ossendrechtse Roparunners tot zijn klanten mag rekenen. "Iemand van De L'Oslopers kwam vorig jaar in de winkel. Hij vertelde dat er veel blessures in het team waren en omdat hij wist dat ik graag liep vroeg hij of ik niet met de Roparun mee wilde doen", vertelt Charis, "vorig jaar was ik nog te jong, maar ik ben wel meteen gaan trainen met het team."

Kilometers
Charis werd op sleeptouw genomen door de ervaren L'Oslopers en groeide in iets meer dan een jaar uit tot een sterke loopster die klaar is voor haar eerste Roparun. Ze bekent dat ze zware momenten heeft gekend: "Om de Roparun te lopen moet je veel kilometers maken, en in het begin was dat zwaar voor me. Er zijn een paar momenten geweest dat de tranen over mijn wangen liepen. Het team ziet inmiddels denk ik wel dat ik de Roparun écht heel graag wil lopen en iedereen steunt me enorm. Het is ook gewoon heel gezellig. Als je iets leuk vindt wordt het al makkelijker. Gelukkig heb ik in mijn omgeving nog niet veel mensen met kanker gezien, daarvoor ben ik misschien nog te jong. Maar dat betekent niet dat ik niet heel graag iets voor dat goede doel wil doen. Veel leeftijdgenoten hebben het daar misschien te druk voor, maar ik vind dat je voor zoiets gewoon tijd moet maken."

Roparunkoorts
De Huijbergse Nicky van Wezel (21) is een vriendin van Charis. Door Charis' aanstekelijke enthousiasme sloot ook Nicky zich aan bij De L'Oslopers. Ze begon vanaf nul, maar ook bij Nicky begint de Roparunkoorts voorzichtig te kriebelen. Dit jaar is ze actief in de catering van het Roparunteam, maar als haar studie het toelaat wil ze volgend jaar, of anders over twee jaar óók graag lopen. De "jonge puppies" van Roparunteam De L'Oslopers verheugen zich enorm op het pinksterweekend. Ze zeggen: "Het is zover! Het wordt zwaar en zeker de doorkomst in Ossendrecht zal ook wel emotioneel worden. Al onze vrienden komen kijken, dus we weten zeker dat het in Ossendrecht écht druk wordt!"