Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Kinderen krijgen buiten les door het tekort aan lokalen
Kinderen krijgen buiten les door het tekort aan lokalen

Een betere toekomst met goed onderwijs

HALSTEREN - Pabo student Iris van den Eijnden (19) uit Halsteren krijgt de kans om een droom van haar uit te laten komen. Iris zit in het tweede jaar van Avans Hogeschool in Breda. Op 27 april gaat ze samen met Edukans twee weken naar Malawi.

Zij vertelt: "Malawi wordt wel 'the warm heart of Afrika' genoemd. Tijdens deze reis krijg ik de kans om veel van de leraren en het onderwijs daar te leren. Het is een bijzondere kans om mezelf te ontwikkelen en een steentje bij te dragen voor de kansarme kinderen. Samen met Edukans zal ik gaan werken aan actief leren, schoolmanagement en de betrokkenheid van de gemeenschap. Ik ben van mening dat alle kinderen op de hele wereld een kans verdienen op goed onderwijs waardoor ze een betere toekomst kunnen krijgen."

Iris van den Eijnden vervolgt: "Mensen die er net zo over denken, kunnen geld doneren. Met dit geld zorgt Edukans ervoor dat de leerkrachten in Malawi deel kunnen nemen aan trainingsprogramma's en dat ze kunnen werken aan kwaliteitsverbeteringen. Ik mag hen daarbij gaan begeleiden." Iedereen die de actie van Iris wil steunen, kan meer informatie vinden op: www.iris-van-den-eijnden.inactievooredukans.nl. Vragen mailen kan naar E: irisnaarmalawi@hotmail.com.
Namens Iris: "Alvast bedankt!"

Meer berichten