Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Jan Melsen en wethouder Henk Kielman openden gezamenlijk de tentoonstelling. Gezamenlijk om Nederland en België te verbinden.
Jan Melsen en wethouder Henk Kielman openden gezamenlijk de tentoonstelling. Gezamenlijk om Nederland en België te verbinden.

Opening thematentoonstelling Den Aanwas

OSSENDRECHT - Zaterdagmiddag vond de officiële opening plaats van de jaarlijkse thematentoonstelling van Heemkundekring Het Zuidkwartier in de unit achter Museum Den Aanwas te Ossendrecht. Tevens is dit het nieuwe begin van de vaste tentoonstelling in het museum.

De thematentoonstelling heeft dit jaar als titel: Marten Melsen, schilder van de mens in de Scheldepolders. De tentoonstelling is volledig verzorgd door Jan Melsen, kleinzoon van de schilder en voorzitter van de Stichting Marten Melsen, die de artistieke nalatenschap van de schilder beheert.

De kunstschilder Marten Melsen heeft diepe wortels in onze regio. Eén van zijn voorouders was burgemeester van Ossendrecht. Een andere voorvader bewoonde Hildernisse. Marten zelf vertoefde vaak en graag in onze omgeving, met name tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij tekende en schilderde bij voorkeur mensen van het platteland in hun alledaagse situatie. In dat opzicht, en zeker ook wat betreft zijn stijl van schilderen, zou men hem een voorloper van Vincent van Gogh kunnen noemen. Maar dan wel met eigen kenmerken.

De tentoonstelling is vanaf 7 april tot eind oktober 2019 geopend voor het publiek op elke tweede en vierde zondag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden van Heemkundekring Het Zuidkwartier. Daarnaast kan voor groepen worden gereserveerd buiten de openingstijden. Hiervoor wordt echter wel een kleine bijdrage gevraagd.

Meer berichten