Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Museum van Stichting Luchtvaart Erfgoed Woensdrecht geopend

OSSENDRECHT - Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant Wim van de Donk heeft woensdagmiddag de officiële opening verricht van het museum 'Wings over Woensdrecht'. Het initiatief voor het museum is genomen door voormalige medewerkers van Fokker en van vrijwilligers op de vliegbasis.

De collectie omvat het erfgoed van de gezamenlijke luchtvaartactiviteiten van de bedrijven die op 'Aviolanda' gevestigd zijn en waren, en van de vliegbasis Woensdrecht. Het museum is gesitueerd binnen de Natuurpoort Volksabdij Ossendrecht.

Woensdrecht is al 70 jaar een begrip in de vliegtuigwereld. Burgemeester Steven Adriaansen: "De gemeente is bijzonder verheugd met dit initiatief. Al meer dan 70 jaar is de vliegtuigindustrie de belangrijkste werkgever in onze gemeente en is er door Fokker en de vliegbasis geschiedenis opgebouwd. Dat we deze geschiedenis in combinatie met het heden nu kunnen laten zien is erg belangrijk om jongeren te winnen voor de vliegtuigindustrie." Sjaak van Loon van de Stichting: "Wij hebben bij de opstart van het museum veel steun gekregen van de gemeente Woensdrecht en van de vliegbasis. Maar we zijn nog lang niet klaar. We hebben sponsors en vrijwilligers nodig om onze plannen mogelijk te maken. Voorts vragen wij vragen aan een ieder die in het bezit is van historische documenten, (foto)materiaal et cetera die betrekking hebben er gevestigde bedrijven en de luchtvaart op en om Woensdrecht contact met ons op te nemen." Sjaak van Loon: (0164) 614604 of info@wings-over- woensdrecht.nl.

Meer berichten