Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Felix de kat raakte vermist tijdens de feestdagen.
Felix de kat raakte vermist tijdens de feestdagen.

Felix bedankt De Rode Schouw voor goede afloop

HALSTEREN - Rondom de feestdagen hoor je de meest hartverwarmende verhalen. Zo ook over Felix de kat, die rond die tijd vermist raakte en weer werd gevonden. Namens Felix schreven zijn baasjes, de familie Zachariasse uit de Pottenbakker in de Halsterse wijk De Rode Schouw, een bedankje en zijn verhaal.

"Felix kwam op een heel bijzonder moment in ons leven. Eind juni waren wij helaas genoodzaakt om een hele dierbare poes te moeten laten inslapen als gevolg van acuut nierfalen. Op bijna hetzelfde moment liep Felix het padje van onze voortuin op. Hij was zeer zwak en sterk vermagerd, zijn buik was zelfs helemaal kaal. Het was duidelijk te zien dat hij voor een lange tijd had rondgezworven en had moeten overleven. Hij was bijna meer dood dan levend."
Posters

"Gelijk begonnen wij met de verzorging van Felix, deze naam hadden wij hem gegeven. In de loop van de maanden herstelde hij langzaam en op het laatst was het weer een stevige jonge kater met een prachtig mooie glimmende vacht. Felix was ontzettend lief, ging 's ochtends even naar buiten en lag daarna grotendeels van de dag lekker op een kussentje in een stoel te slapen. Spelen met een touwtje of balletje vond hij ook ontzettend leuk. Plotseling kwam hij op een ochtend niet meer terug, hij bleef nooit zo lang weg en 's avonds laat vreesden wij al het ergste. Het was net de periode voor de feestdagen dat hij vermist raakte. Nadat wij hem bij Amivedi hadden aangemeld hebben wij in heel de wijk De Rode Schouw 'Vermist' posters opgehangen met de hoop dat iemand hem misschien zou herkennen. Wij hadden nooit gedacht dat er zoveel positieve reacties zouden komen - het leek wel of heel de wijk mee zocht naar Felix. Wandelaars met honden, trimmers, jongeren et cetera. Van heel veel mensen kregen wij een telefoontje dat ze waarschijnlijk Felix hadden gezien. Zelfs op een buurtapp werd aan iedereen de vermissing doorgegeven."

Chip

"Net voor oud en nieuw is hij gelukkig weer gevonden. Een dag later gingen wij met Felix naar de dierenarts voor controle en daar werd een chip ontdekt. Hij bleek helemaal uit Stavenisse te komen. Diezelfde avond werd hij met zijn echte baasje weer herenigd. Met pijn in ons hart namen wij afscheid van Felix, maar aan de andere kant waren wij heel blij dat hij nu weer 'echt' thuis was bij mensen die ook zielsveel om hem gaven."

Bedankje

"Felix is heel de wijk, denken wij, ontzettend dankbaar dat men zo intensief naar hem gezocht heeft toen hij rond de feestdagen was verdwenen. Zodoende was hij met nieuwjaar weer thuis bij zijn echte baasje en dat is echt een mooi einde van een kerstverhaal. Felix bedankt heel de wijk 'De Rode Schouw' voor de goede afloop!"

Meer berichten