JO13-3
JO13-3

Rksv Halsteren presenteert najaars- en winterkampioenen!

Algemeen

HALSTEREN - Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht is het altijd leuk om nog één keer terug te kijken op de resultaten die tot nu toe in competitiejaar 2018-2019 zijn geboekt. We kunnen gerust stellen dat het overgrote deel van de teams goed meedoet in de competities en dat hier en daar al mooie successen zijn geboekt. Die willen we graag voor het voetlicht brengen. Jeugdteams in de A-categorie en de seniorenteams spelen een volledige competitie, die na de winterstop gewoon verder gaat. Oók geen najaarskampioenen dus. Hebben we ze dan eigenlijk wel? Jazeker.

JO13-3
De JO13-3 pakte als enige jeugdteam vóór de winterstop en het officiële einde van de najaarscompetitie de titel. Het team bleek oppermachtig in de vierde klasse en won met gemak zijn wedstrijden. Alleen naaste concurrent NOAD'67 – dat ook alles had gewonnen - kon nog roet in het eten gooien. Die tegenstander werd echter op 17 november met duidelijke cijfers verslagen (7-3). En zo kon de JO13-3 gaan toewerken naar het kampioenschap, dat afgelopen weekend behaald kon worden als gewonnen zou worden van de rode lantaarndrager NSV. Met een klinkende 14-1 overwinning zette het team de kroon op het werk en werd het beloond met de titel. Een knappe prestatie van het team, dat een toonbeeld is van het gezegde, dat hard werken loont.

Zondag 1

Omdat we trots zijn op de verrichtingen van de Zondag 1 en het team – in ieder geval deze week – de titel winterkampioen mag dragen, vonden we het wel zo gepast ook de Zondag 1 in deze galerij op te nemen. Op de helft van de competitie hoefde Zondag 1 alleen een nederlaag tegen Alphense Boys te slikken. Alle andere duels werden gewonnen dan wel gelijkgespeeld. Een ongekende prestatie, die echter nog niets zegt over de titelkansen van Zondag 1. Daarvoor is de concurrentie om de koppositie te groot. Veel zal afhangen hoe het team en de concurrenten "uit de winterstop" komen. Halsteren kan hopelijk voordeel halen uit de van blessures terugkerende basisspelers Ellas Meijer, Nishant Jagernath en Julian van de Kreeke. Een versterkte wisselbank dus, en was het gebrek daaraan niet de reden waarom Halsteren vorig seizoen in de slotfase naast promotie greep?

Zaterdag 2

De talentvolle formatie van Erik Verschoor ligt op koers voor een mooie tweede helft van de competitie. Met 27 punten uit 9 wedstrijden heeft de ploeg de maximale score behaald en ook een imposant doelsaldo opgebouwd (+61). Wie kan deze ploeg stoppen? Dat gaan we in de tweede seizoenshelft meemaken. Voor nu is het de terechte winterkampioen en een vermelding in de kampioenengalerij waard.

Zondag 3

Ook de Zondag 3 gaat als winterkampioen de winterstop in. De ploeg van Noël Jansen is nog ongeslagen, maar heeft nog wel wat wedstrijden te spelen natuurlijk. Toch kan het team voorlopig even genieten van de status winterkampioen, wat hopelijk ook een aansporing is om de tweede helft van de competitie de sterke reeks uit het eerste deel een passend vervolg te geven.

MO17-1

Het lukte de MO17-1 nèt niet om voor de winterstop de najaarscompetitie af te ronden. Er staat in de poule nog één wedstrijd op het programma en die wordt pas op 19 januari gespeeld. Het team is dus afhankelijk van die uitslag om zich officieel tot kampioen uit te kunnen roepen. Het is echter sowieso een prachtige prestatie om als eerstejaars Onder 17-team gelijk mee te doen om de prijzen. Daarom niet gewacht en nu een plekje gekregen op de kampioenengalerij.

Eervolle vermeldingen

JO11-4

Hoewel nèt geen kampioen hebben we toch besloten om de JO11-4 wel in de kampioenengalerij op te nemen. Dit team heeft zich door werklust en strijd tot het laatst toe meegedaan om het kampioenschap, maar moest uiteindelijk met minimaal verschil de eer aan MZC'11 laten. Was het team daardoor in rouw? Niet echt, dankzij de peptalk van de "technische staf", waarin werd benadrukt dat de mannen een prima resultaat hebben behaald, kon er na de verloren wedstrijd al snel weer een vrolijke foto gemaakt worden. En zo hoort 't. Niet opgeven. Lekker voetballen.

Zondag 3
MO17-1
Zondag 1
Zaterdag 2
JO11-4