De kerststal in Woensdrecht is altijd een spektakel.
De kerststal in Woensdrecht is altijd een spektakel.

Weer Herdertjestocht Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - Onder de vlag van Buurtvereniging 'de Straat' heeft de werkgroep Herdertjestocht uit Woensdrecht weer een mooie tocht in elkaar gezet voor zondag 23 december aanstaande.

Deze intussen achttiende Herdertjestocht voor jong en oud voert door verschillende straten en langs locaties die ingericht zijn als decor van het eeuwenoude kerstverhaal dat Jezus is geboren. In deze levendige ambiance worden delen van het kerstverhaal nagespeeld en/of verteld. Een mooie tocht met tal van levende dieren. Toeschouwers van de Herdertjestocht maken deel uit van het verhaal, waarmee dit spektakel vergeleken kan worden met een openluchtverhaal.
Het thema van dit jaar is: Sterren stralen! Vele kinderen hebben op school en/of op de peuterspeelzaal een mooie kleurplaat gekregen. Deze kleurplaten worden opgehangen in de Sint Jozefkerk op 23 december zodat iedereen de creaties kan bewonderen. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd vóór 21 december bij trimsalon kWAffeur Monique, Dorpsstraat 88 in Woensdrecht. Wie geen kleurplaat heeft ontvangen kan er een afhalen bij de trimsalon en bij familie Kuijlen, Dorpsstraat 91 in Woensdrecht. Ook is de kleurplaat te downloaden via de Facebookpagina van Herdertjestocht Woensdrecht.
Iedereen krijgt op het einde van de tocht bij de kerststal weer beschuit met muisjes en een lekkere beker warme chocomel. Vanaf 17.45 uur is de Sint Jozefkerk open en zal popkoor Dazzl mooie kerstliedjes zingen. De tocht begint om 18.30 uur. Meedoen met de tocht is op eigen risico.
Nog meer activiteiten zijn er op tweede kerstdag in Woensdrecht. Bij de levende kerststal valt vanaf 13.00 uur van alles te beleven. Wie op de hoogte wil blijven kan de Facebook pagina Herdertjestocht Woensdrecht liken.