Afbeelding

Digitaal communiceren met gemeente Woensdrecht

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - De gemeente Woensdrecht gaat mee met ontwikkelingen op digitaal gebied. Steeds meer producten kunnen online aangevraagd worden en dankzij de ingebruikname van MijnOverheid kunnen de eerste producten nu geheel digitaal afgehandeld worden (van aanvraag tot bevestiging). Ook voor Europese burgers staat www.woensdrecht.nl sinds kort open.

Woensdrecht maakt in de digitale communicatie met de klant gebruik van mijn.overheid.nl, de digitale berichtenbox van de overheid. Volgens burgemeester Steven Adriaansen, die (digitale) dienstverlening in zijn portefeuille heeft, maakt de gemeente zich op om steeds meer post digitaal te verzenden. Hij vraagt inwoners om hun medewerking: "Wij communiceren graag digitaal met u. Dat kan echter alleen als u in MijnOverheid het vinkje aanzet bij de gemeente Woensdrecht. U geeft ons dan toestemming om de post die u normaal op papier ontvangt, digitaal te verzenden. Ik zou u dan ook willen vragen: zet het vinkje aan want de gemeente Woensdrecht gaat steeds meer digitaal communiceren! MijnOverheid is veilig in gebruik, veiliger dan e-mail, en alleen voor u toegankelijk doordat u zich legitimeert met DigiD. Bovendien heeft u al uw documenten van overheidsinstanties overzichtelijk bij elkaar in één berichtenbox, die u altijd en overal kunt raadplegen."

Er is de afgelopen tijd weer een aantal producten gedigitaliseerd, zoals het verzoek tot verstrekkingsbeperking. Actueel in verband met de privacy-wetgeving. Burgemeester Adriaansen hierover: "Met een verstrekkingsbeperking kunnen mensen aangeven dat ze niet willen dat hun persoonsgegevens uitgewisseld worden met andere overheidsorganisaties."