Afbeelding

Feest voor 40 jaar juf Hanneke

Algemeen

HALSTEREN - Een feestelijke ontvangst wachtte juf Hanneke van der Linden woensdagochtend op 'haar' basisschool de Rode Schouw. Zij is veertig jaar werkzaam in het onderwijs én op de Rode Schouw. Een prachtig jubileum dat de leerlingen en het schoolteam met haar vierden.

Juf Hanneke werd tegen 9.00 uur op school verwacht. Leerlingen, collega's en ouders hadden het schoolplein feestelijk versierd. Onder een kleurige bloemenboog werd juf Hanneke verwelkomd, in het bijzijn van haar man en trotse moeder. Nadat in de school alle jassen waren opgehangen, volgde een gezamenlijk moment in de aula waarbij alle kinderen de jubilerende juf nog een keer in het zonnetje zetten.

Hanneke van der Linden (60) is geboren in Schiedam en verhuisde een halve eeuw geleden naar Halsteren. Ze ging hier naar de lagere school, destijds nog in de Schoolstraat, en vervolgens naar het Roncalli in Bergen op Zoom. Daarna volgde ze de opleiding voor kleuterleidster in Breda. Nauwelijks had zij de KLOS in 1978 afgerond, of ze werd benaderd door de Rode Schouw school, waar ze al eens had ingevallen.

Bij de invoering van het basisonderwijs in 1985-1986 werd kleuterjuf Hanneke van der Linden adjunct directeur. De jaren daarna kreeg ze alle groepen van de basisschool onder haar hoede en werd ze juf van groep 1 tot en met 8. Nu staat ze al een tijd voor groep 5/6 en één dag bij de kleuters. Na al die veertig jaar onderwijs geniet Hanneke van der Linden nog steeds elke dag van het omgaan met kinderen. Ze hoopt hier nog een jaar of zeven, tot haar pensioen, mee door te gaan.

Op de vraag of er in die veertig jaar veel veranderd is, antwoordt ze: "De tijd en technologie zijn veel veranderd, maar kinderen blijven kinderen. Wel zijn ze tegenwoordig veel wijzer en hebben een veel ruimer beeld van alles om hen heen. Ze weten veel meer", zegt juf Hanneke. Zelf vindt ze de ontwikkelingen in het onderwijs en in de technologie heel interessant en 'wil er graag in mee'. "En mocht ik ergens niet uitkomen, dan helpen de kinderen me hier heel graag bij."

Afbeelding