Halsteren zal komend weekend weer bol staan van gezelligheid tijdens de Braderie van de organiserende harmonie.
Halsteren zal komend weekend weer bol staan van gezelligheid tijdens de Braderie van de organiserende harmonie.

Halsteren in teken van Braderie

Algemeen

HALSTEREN - Halsteren staat in het teken van de 43e editie van de jaarlijkse Braderie. Dat betekent wederom één kilometer plezier, volop bedrijvigheid, muziek, demonstraties en een gezellige sfeer op zaterdag 15 en zondag 16 september in het dorpscentrum.

De braderie is al jarenlang het traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar weer ontmoet en bij kan kletsen. Zoals altijd is de Dorpsstraat weer afgeladen met allerlei marktkramen. Op het braderieparcours zullen diverse stichtingen en verenigingen die Halsteren rijk is aanwezig zijn. Het opbouwen begint op allebei de dagen om 07.00 uur en het afbreken vindt steeds om 18.00 uur plaats.

De organisatie is zoals ieder jaar in handen van Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren, in samenwerking met Euromarkt. Dit evenement is één van de grootste in Halsteren, met ruim één kilometer plezier, op en rondom de Dorpsstraat. De officiële opening is zaterdag om 11.00 uur waarbij Harmonie en Drumband optreden in de kiosk aan het Burgemeester Mastboomplein. Behalve de organiserende muziekvereniging zullen beide dagen ook allerlei andere bandjes en muziekgroepen optreden. Op zondagmiddag zal Harmonie Concordia de optredens in de kiosk afsluiten.

Ook zal dit jaar weer 't Lindelaantje naast de Quirinuskerk gevuld zijn met kermisattracties. En zoals ieder jaar wordt er ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein een leuke kinderbraderie opgesteld. Daar zijn overigens nog steeds plekken voor beschikbaar. Aanmelden voor de kinderbraderie kan door te bellen met Carla van der Westen: 06-10744297.

De Halsterse braderie is dus ook dit jaar weer geheel in het teken van plezier, leuke koopjes, lekkere hapjes, sfeervolle muziek en vooral veel gezelligheid. Op deze dagen is er van alles te beleven in het centrum van Halsteren. Van Vogelenzang tot aan De Beeklaan. Tal van verenigingen zullen zich op deze dagen promoten. Denk hierbij aan: KinderVakantieSpel 'Onder de Panne; zij zorgen weer voor een leuk springkussen voor de kinderen en er is ook een mogelijkheid om de kinderen te laten schminken door deze enthousiaste vrijwilligers. Stichting Samenloop voor Hoop, Stichting Alterse Carnaval en Scouting Jeanne D' Arc zullen ook aanwezig zijn. En Sint Cecilia Eensgezindheid zelf staat ook met een kraam op de route voor toelichting over hun scholenproject 'Muziekids' en met hun welbekende Ei-Loterij.

Ook de cafés pakken deze dagen extra uit. Er wordt gezorgd voor tenten en terrassen bij Café Zaal Tivoli en bij Café de Roos en Het Dorpskoffiehuis is ook open. Tevens zal er op heel de route muziek klinken van bandjes, dj's en zangers.