Afbeelding

Bekervoetbal als officiële aftrap

Algemeen

ODIO velt Grenswachters in slotminuut

PUTTE – Als noviteit voerde de KNVB vorig seizoen een verschuiving van de reguliere competitie door. Niet langer gold begin september als start voor opnieuw een voetbaljaargang, de ouverture viel tegen het sluiten in dezelfde maand. Voor- en tegenstanders spraken zich uit en hoe dan ook, het experiment krijgt vervolg. Met een drietal bekerconfrontaties als voorgerecht en officiële aftrap van 2018-2019.

Na enkele trainingspartijtjes sparde het handvol Woensdrechtse clubs vorige week onderling met elkaar tijdens het Zuidwesthoektoernooi in Ossendrecht. De eerste ronde van het bekervoetbal herbergt opnieuw enkele buurtvetes. ODIO, Grenswachters en Vivoo werden ingedeeld met derdeklasser MOC'17 uit Bergen op Zoom.

Op zaterdag 1 september wist het jonge Vivoo tot rust MOC'17 enigszins bij te benen, 2-0. Nadien werd het klassenverschil in iets grotere cijfers uitgedrukt 8-0. METO won met onder meer goals van Martijn Pieters, Philippe van Hoek, Jens Hermans en kersvers voetballer van het jaar Gijs Verresen overtuigd van Rillandia (2-4). WVV'67 speelt deze week haar eerste wedstrijd.

Grenswachters-ODIO vormt de enige officiële krachtmeting dit seizoen. Het lot heeft bepaald dat de naaste buren van elkaar werden gescheiden in respectievelijk Vierde Klasse A en B. Zoals gebruikelijk gaven op Sportpark De Buizerd beide teams elkaar niet veel toe. Trainers Arnouts en Van Oirschot beschikten niet over een volledig elftal en zagen de kans om nieuwe ideeën te testen en nieuwe spelers aan het werk te zien. Voor rust zette Luc Melsen ODIO op 0-1, Ronald Clarijs bracht Putse evenwicht. In de tweede helft waren de betere kansen voor de bezoekers. ODIO sprong echter slordig met de mogelijkheden om of vond een sterk keepende Levi Jansen als obstakel. De goalie moest echter ver in blessuretijd toch capituleren toen onnodig Puts balverlies op het middenveld de inleiding vormde voor een aanval met doelpuntenmaker-van-huis-uit Mitchell Elenbaas als eindstation, 1-2. Oftewel de bal rolt weer in 2018-2019…..
Foto: Simultaan duel Marijn Corré (ODIO) en Jesper van Linden (Grenswachters).