Afbeelding

'Erasmus terug in Halsteren en Lepelstraat'

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Op zondag 9 september Open Monumentendag zal 'Erasmus na 500 jaar terugkeren in Halsteren en Lepelstraat'. Om 13.30 uur vertrekt vanaf Heemhuis Hof van Ram aan De Beeklaan een huifkar/koets naar Lepelstraat via de Erasmusweg.

Een gids, als Erasmus, zal onderweg uitleg geven over deze beroemde persoon. Via de Erasmusweg en hoeve Het Slot gaat de rit naar het kerkplein in het centrum van Lepelstraat. De H. Anthonius van Padua kerk is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Hier zullen een koor en de harmonie Sint Anthonius optreden. Tussen 13.15 en 15.00 uur leggen vrijwilligers van kunstsociëteit Arsis viltjes met als thema Europa. In de kerk wordt koffie en thee geschonken. Vrijwilligers zullen iedereen te woord staan. Vanuit Lepelstraat zal er ook een huifkar vertrekken, dan richting Halsteren, dezelfde route en programma als in Halsteren. Indien nodig worden deze routes nog een keer gereden.

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 8 en zondag 9 september is het programma bij de Sint Antoniusmolen op zondag hetzelfde als zaterdag: geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In de Sint Quirinuskerk zijn rondleidingen en klinkt van 16.00 tot 17.00 uur vioolmuziek door een strijkersensemble. Ook het Oude Raadhuis is open en hier wordt uitleg gegeven. In de Sint Martinuskerk zijn rondleidingen en vioolmuziek door strijkersensemble tussen 14.45 uur en 15.45 uur. Op het Oude Kerkhof zijn rondleidingen en een kleine expositie. In Heemhuis Hof van Ram is een tentoonstelling ingericht over Wereldoorlog 1, zijn rondleidingen en klinkt vioolmuziek tussen 13.30 uur en 14.30 uur. Tussen 15.00 en 17.00 uur is Arsis hier present. Kortom: een druk cultureel weekend in Halsteren en Lepelstraat.