Afbeelding

Debuut voor trainer Vivoo dames 2

Algemeen

Corné Adriaansen omzeilt zwart gat

HUIJBERGEN – Het duurde even, maar eindelijk was er witte rook boven het voetbalveld in Huijbergen. De dames van Vivoo 2 hadden na een actieve zoektocht hun lang gekoesterde opvolger voor Orhan Akkaya binnen. En niet de eerste de beste. Wat als een geintje begon eindigde in het tekenen van een heus contract voor Corné Adriaansen. Het betekent zijn debuut als zelfstandig trainer.

Zwart gat

Vivoo dames 2 is een zelfstandig opererend bolwerk binnen de Huijbergse voetbalvereniging. De collega-dames van Vivoo 1 vormen in de Tweede Klasse het prestatief blauwe visitekaartje. In de schaduw van de hoofdmacht blaast de 'tweede keus' op recreatief en ambitieus niveau wekelijks haar partijtje mee. Aan Corné Adriaansen (bijna 48) de taak een en ander in goede banen te leiden. Hij omzeilt hiermee een nakend zwart gat. "Vorig seizoen moest ik jammer genoeg afscheid als actief voetballer nemen. Een slechte knie speelde me wekelijks parten en noodgedwongen was het einde daar. Voetbal loopt als een rode draad door mijn leven en ik wilde toch op een of andere manier betrokken blijven. Vrienden van me uit Huijbergen zeiden gekscherend dat ik dan maar de nieuwe trainer van Vivoo dames 2 moest worden. In het verleden had ik al eens meiden getraind. Ik nam het aanbod steeds serieuzer, m'n persoonlijke ambitie groeide en uiteindelijk besloot ik de uitdaging aan te gaan", aldus Corné, alias 'Stakke' voor intimi, Adriaansen.

Corné Adriaansen is geen onbekende in Huijbergen. Vanuit de ouderlijke woning in de Onderstal sloten de drie gebroeders Adriaansen zich vanzelfsprekend bij WVV'67 aan. Op een steenworp afstand ontpopten Peter en Arjan zich tot vaste waarden in de eerste elftal. Oudste broer Corné had als keeper Wilfried van Tilburg als concurrent te dulden. Hierdoor zocht hij zijn voetbalheil verdienstelijk bij enerzijds METO en ook Vivoo. In zijn nadagen keerde hij terug op het Woensdrechtse nest. Waarna een weerzien in Huijbergen volgde. "Vivoo is een gezellige sfeervolle club. En waar ik me thuis voel. De basis waar vanuit ik ook wil trainen en coachen. De sfeer moet goed zijn, de rest komt vanzelf."

Vreemd

Als keeper was hij onverschrokken, angst was hem vreemd. Hoe is 'Stakke' als trainer? "Ik heb me voorgehouden om dingen waaraan ik als speler een enorme hekel had zeker niet in mijn trainingen terug te laten komen. Dus geen onzinnige rondjes lopen en ook technische hoogstandjes zijn me vreemd. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Goed verzorgd voetbal is het streven, dus elkaar goed en simpel de bal toespelen".

Naast een eigen speelstijl heeft hij geen hooggespannen doelstellingen. De coach zag zijn team vorig seizoen een paar maal spelen. "Het is een team met mogelijkheden. Vorig seizoen werd het vierde. Laten we ditmaal proberen om ons in de top-3 te spelen. In een mooie competitie met veel derby's tegen de omliggende clubs. Daar kijk ik naar uit. Inderdaad terugkeren bij onder meer mijn oude verenigingen METO en WVV'67. Verder de duels met ODIO welke ik graag wil winnen. Waarom? Om persoonlijke redenen!", knipoogt de nieuwbakken trainer Corné Adriaansen.

Zondag 2 september vormde het bekertreffen met Victoria'03 het eerste officieel optreden voor Corné Adriaansen. Ietwat zenuwachtig beende hij voor zijn dug-out heen en weer…en zag dat het goed was…4-2!