De naam van baby Anna Sophia Maria Bogers is onlosmakelijk verbonden aan Stichting Vrienden van Bokki.
De naam van baby Anna Sophia Maria Bogers is onlosmakelijk verbonden aan Stichting Vrienden van Bokki.

Kraamfeest voor kraamkliniek in Tanzania

Algemeen

HUIJBERGEN – De rook is nog maar amper opgetrokken of stiekem worden de steigers rond een volgend project al weer opgesteld. Vorige maand reisde namens Stichting Vrienden van Bokki een kwartet af naar Papua Nieuw Guinea om in het uiterste zuiden gelegen dorpje Sarsang twee waterputten te realiseren. De 200 inheemse gezinnen ontbeerden nog steeds een fatsoenlijke watervoorziening. Met alle gevolgen van dien voor de plaatselijke volksgezondheid. In samenwerking met Mano Amica en Broeders van Huijbergen zette Vrienden van Bokki de schouders eronder en zag toe hoe het water werd aangeboord, eigenhandig bouwde men een tweetal watertorens. Regeren is vooruitkijken en derhalve werpt een volgende missie haar schaduw vooruit. Een kraamkliniek in Mowo te Tanzania vormt de nieuwste uitdaging. Baby Anna Sophia Maria Bogers heeft reeds haar naam onlosmakelijk aan het project verbonden!

Anna Sophia Maria Bogers werd op 15 juli 2018 in het ziekenhuis van Bergen op Zoom geboren. Ruim zeven pond en de trots van mama Hanneke van Aert en papa Sjef Bogers. En dat mag iedereen weten ook! Op zondag 19 augustus kunnen veel familieleden, vrienden en bekenden de nieuwe Huijbergse aanwinst tijdens een groots kraamfeest bewonderen. "Natuurlijk staat bij ons de deur voor iedereen open doch om niet maanden avond na avond beschuit met muisjes te hoeven smeren hebben we gekozen voor een heus kraamfeestje. Op zich niet bijzonder, echter wel praktisch", legt mama Hanneke uit.

Anna's Room
Zondag aanstaande fungeert de onlangs totaal gerenoveerde ouderlijke woning en tuin aan de Boomstraat als decor voor het feestje ter ere van Anna. Gasten kunnen met hun komst nog iets extra's betekenen. Mama Hanneke:"De aanwezigheid van velen vormt voor ons sowieso het mooiste cadeau. Vinden mensen het ongemakkelijk om met lege handen te komen dan willen we ze attent maken op ons voornemen om de geboorte van Anna te koppelen aan de plannen van Vrienden van Bokki. Zoals gezegd maakt de stichting, die we overigens al langer steunen, zich sterk voor de bouw van een kraamkliniek in het noorden van Tanzania. Zwangere vrouwen hoeven dan niet langer een dag onderweg te zijn voor controle en/of bevalling. In plaats van nog meer speelgoed of pyjamaatjes vormt een kleine bijdrage aan de realisatie van Anna's Room een overweging. Echter niets moet, alles mag!" Papa Sjef besluit: "Het zou mooi zijn als veel jonge ouders Anna's voorbeeld volgen!"

Het kraamfeest ten bate van Anna's Room vormt de aftrap voor tal van acties voor de nieuwe kraamkliniek die naast de huidige eerste hulppost te Mowo in 2019 zal verrijzen. Vrienden van Bokki staat, zoals vanouds, financieel en met mankracht borg voor de uitvoering.