Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Superhelden Spellenweek van KVS

Algemeen

Kinderen in de basisschoolleeftijd 'onder de panne' tegen eind zomervakantie

HALSTEREN - Nog een paar weekjes en dan loopt de zomervakantie al weer ten einde. De meeste kinderen hebben de vakantie al gevierd, en de vrije dagen van de ouders zijn al op. Wat doe je dan in de laatste week voordat de scholen weer beginnen? Naar de "Grote Spellenweek" van KinderVakantieSpel "Onder de Panne" in Halsteren. Van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 17 augustus staat in Halsteren een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties op het programma.

Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom. De bijdrage per kind bedraagt €3,- per dag en van tevoren opgeven is helemaal niet nodig. De kinderen gaan de hele dag in groepjes onder begeleiding van vrijwilligers leuke spelletjes doen en krijgen vaak lekkere traktaties. Voor drinken wordt gezorgd, de kinderen dienen wel een eigen drinkbeker mee te nemen. De boterhammetjes voor tussen de middag dienen de ouders ook wel zelf te smeren en mee te geven. Opgeven van tevoren is niet nodig, enkel voor het reisje naar pretpark Drievliet in Den Haag op woensdag 15 augustus. Dit kost €20,- en kan via de website: www.kindervakantiespel.com. De inschrijvingen gaan al hard en vol is vol!

Superhelden
Ieder jaar heeft de "Grote Spellenweek" een speciaal thema. Dit jaar staat hij volledig in het teken van 'Superhelden'. Zo nemen de kinderen deel aan een heuse superheldenopleiding. Dit thema zal in de vorm van een groot verhaal als een rode lijn door de dagen heen lopen. De kinderen worden dus als ware superhelden opgeleid. Het verhaal wordt verder ondersteund via de website www.kindervakantiespel.com en de facebookpagina door middel van filmpjes die gedurende de week steeds vernieuwen en dus ook het verhaal steeds een stukje verder vertellen. De superheldenweek vindt plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook geprobeerd om iedere dag op een andere locatie te beginnen. Van Fort de Roovere, De Beek en De Schans tot op het Sportpark de Beek. Stuk voor stuk leuke locaties om samen avonturen in de buitenlucht te beleven.

Steun vanuit de gemeenschap
De "Grote Spellenweek" wordt, naast de ruim 50 vrijwilligers, ook ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom en vele lokale organisaties en bedrijven. Hier is het KinderVakantieSpel hen enorm dankbaar voor. Al deze hulp en steun maken het mogelijk om deze spellenweek nog leuker en uitgebreider te maken! Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een e-mail naar kindervakantiespel@gmaill.com of bel met 06-19598275 (Paul Schut).

Ruim vijftig vrijwilligers gaan kinderen in de basisschoolleeftijd weer een onvergetelijke Grote Spellenweek bezorgen.