Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Jong talent wil internationaal gaan

BERGEN OP ZOOM - Hij is jong, ambitieus en heeft een droom: Rutger Bosselaar (19) wil graag internationaal doorbreken in de muziek als producer. "Dit is mijn passie, ik werk er hard voor en ik wil mijn muziek laten horen aan het grote publiek."

"Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in muziek," vertelt Rutger. "Toen ik klein was liet mijn vader mij eens een nummer van Tiësto horen en dat vond ik heel gaaf. Sindsdien ben ik vaker naar elektronische muziek gaan luisteren. Omdat ik het zo leuk vond, wilde ik zelf proberen zulke muziek te gaan maken, maar dat vond ik in eerste instantie zo moeilijk dat ik er niet meer mee door ben gegaan. Uiteindelijk kwam die drang toch weer terug en heb ik het doorgezet. Ik heb nu de smaak te pakken en ben ik er serieus mee bezig."

L-HT
Onder de naam L-HT, oftewel Long-haired Thug brengt Bosselaar samen met een team tracks uit in het muziekgenre dance en house. "Ik ben zelf de producer, maar ik heb een team om mij heen die onder andere de marketing en vormgeving realiseert. Ik zie L-HT meer als het product wat mijn team en ik op de markt willen zetten waarin de corebusiness het uitbrengen van muziek is."

Op 15 juni 2018 kwam het eerste nummer van L-HT uit, genaamd Robotic. "Dit nummer heb ik uitgebracht in samenwerking met Ditto Music. Dit is een uitgeverij voor muziek waar onder andere Ed Sheeran en Sam Smith hun muziek mee uitbrachten voordat ze hadden getekend bij een platenlabel. Ditto Music zorgt ervoor dat mijn uitgebrachte nummers worden aangeboden op onder andere iTunes, Spotify en Deezer."

"Sinds mijn nummer is gelanceerd krijg ik onwijs veel leuke reacties van vrienden en kennissen. Ik merk ook dat mijn eerst track steeds vaker wordt beluisterd." Het succes van L-HT smaakt dus naar meer. "Een volgende track komt er zeker aan! Op dit moment heb ik ongeveer zes nummers klaar staan die ik nog moet afmaken en ik heb ook al contact gezocht met zangers en zangeressen."

Zoomvliet College
Bosselaar volgt de opleiding tot AV-specialist aan het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Op deze school heeft hij toegang tot de studio waarin hij nummers kan opnemen. "Ik mag hier enkel gebruik van maken tijdens schooltijden. Ik probeer natuurlijk dit tussen mijn projecten door te doen, zodat mijn schoolwerk er geen last van heeft. Dat lukt echter niet altijd", zegt hij lachend.

Je kunt L-HT volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van zijn startende carrière.

Meer berichten