Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

Kampioenen slagwerk

HUIJBERGEN - Opnieuw twee Nederlandse Kampioenen voor de gemeente Woensdrecht. Reden voor wethouder Lars van der Beek om Esmee de Baat (12) en Goort Buijtenweg (14) van Slagwerkgroep Hit-it, onderdeel van muziekvereniging St. Caecilia Huijbergen, hartelijk te komen feliciteren.

Op 11 maart plaatsten Sam van Campo, Esmee de Baat en Goort Buijtenweg zich tijdens het solistenconcours in Berlicum voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen. Op 12 mei werden zij alle drie Brabants Kampioen en plaatsten zij zich voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Esmee 12 jaar kwam dit jaar uit in de vijfde divisie kleine trom met het werk Littel Marc and Dance. Met 88 punten werd zij Nederlands kampioen in deze klasse. Sinds 2010 is Esmee lid van Slagwerkgroep Hit-it en heeft ze al vier keer deelgenomen aan het solistenconcours Jeugd divisie. In 2017 werd ze voor de eerste keer Brabants Kampioen.

Goort 14 jaar kwam dit jaar uit in de vierde divisie kleine trom met het werk Expo. Hij werd met 90 punten Nederlands Kampioen in deze klasse. Goort is sinds 2009 lid van Slagwerkgroep Hit-it en vanaf 2014 t/m 2016 neemt hij al deel aan het solistenconcours Jeugd divisie. In 2017 kwam hij uit in de 5e divisie en werd ook hij voor de 1e keer Brabants Kampioen.

Sam van Campo, 12 jaar kwam uit in de Jeugd divisie kleine trom met het werk Goal. Hij behaalde tijdens de Nederlandse Kampioenschappen de 4e plaats met 87 punten. Sam is sinds 2014 lid van Slagwerkgroep Hit-it.

Instructeur Wil Veeke selecteert de kinderen die mogen deelnemen aan de wedstrijd. Kinderen waarvan hij denkt dat ze met leuke punten thuiskomen. "Want ze moeten natuurlijk wel met een positief gevoel terugkomen anders is het plezier weg". Hij stoomt ze zo klaar voor de wedstrijden. Dat betekent in de praktijk dat ze bijna elke dag thuis moeten oefenen, elke week repeteren met de groep en daarnaast geeft Wil ze nog elke week een extra training.

Meer berichten