Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Officiële opening van Eetcafé Puts Meuleke met wethouder Hans de Waal.
Officiële opening van Eetcafé Puts Meuleke met wethouder Hans de Waal. (Foto: Sophia Piesens)

Pleisterplaats Puts Meuleke hersteld

OSSENDRECHT - Een hele uitdaging was het volgens Jan van Overveld en Linda Broere om het oude Puts Meuleke in Ossendrecht onder handen te nemen, maar het is ze gelukt. Na tien maanden van hard werken en verbouwen werd afgelopen zaterdag het Eetcafé 'Puts Meuleke' officieel geopend door wethouder Hans de Waal.

Het is een knus eetcafé geworden waar eenieder zich direct thuis zal voelen. Jan, Linda en de hele familie zorgen dat men er elke dag terecht kan vanaf 10.00 uur. De keuken is geopend van 12.00 tot 21.00 uur. Bij Eetcafé Puts Meuleke wordt een lunch geserveerd en men kan in de vernieuwde zaak terecht voor een etentje. Ze voeren een kleine kaart. Reserveren is mogelijk.
Een deel van het terras is overdekt en voor de kinderen is er een apart speelveld met springkussens wat vanaf het hele terras te zien is. Hierdoor kunnen ouders terwijl ze ontspannen een drankje nuttigen hun kroost goed in de gaten houden. Eetcafé Puts Meuleke is tevens een bijzonder geschikte gelegenheid voor bruiloften en feestjes. Bij besloten gelegenheden kan het terrein worden afgesloten.

Ruim 250 jaar geleden was het Puts Meuleke al een pleisterplaats. Het is dan ook het oudste horecabedrijf met een geschiedenis en beschikt over het grootste terras van de gemeente Woensdrecht. In de oorlog werd het pand volledig verwoest. Na de oorlog is het weer opgebouwd. In de zestiger jaren was hier de supportersclub van beroepswielrenner Jan Jansen gehuisvest. De parkeerplaats stond in die periode vaak vol met bussen en vrachtwagens. Ongetwijfeld zal dat in de toekomst weer gebeuren want de mensen hebben Eetcafé Puts Meuleke nu al gevonden.

Meer berichten