Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het kampioensteam MO-15 van RKSV Halsteren bij de huldiging op Sportpark de Beek.
Het kampioensteam MO-15 van RKSV Halsteren bij de huldiging op Sportpark de Beek. (Foto: Bep Tielemans)

Meisjes onder 15 rksv Halsteren glansrijk kampioen

HALSTEREN - Het meidenteam onder 15 van RKSV Halsteren heeft vorige week de kampioenstitel binnen gesleept. Tegenstander Bruse Boys werd op Sportpark de Beek met maar liefst 13-0 van de mat gespeeld. Eigenlijk hebben de meiden van RKSV Halsteren deze competitie maar één serieuze concurrent gehad: de meiden van SC Welberg.

Toen de 'Welbergmeiden' de voorlaatste wedstrijd met 3-0 geklopt werden, twijfelde niemand meer aan het kampioenschap.

Driemanschap
Het meisjesteam van RKSV Halsteren wordt getraind door Erik de Kock, Koen Roelands en Carlo Tempelaars. Het contract van de technische staf is verlengd en zij zullen dus ook volgend seizoen aan het roer staan.

Koen Roelands vertelt: "We gaan met heel dit team naar 'de meisjes onder 17'. Tussen de jongste en de oudste zit ongeveer twee en een half jaar. Die meiden zijn al lang bij elkaar en kennen elkaars kracht en capaciteiten. Ook buiten het veld is het een echte vriendinnenclub. We zijn nu kampioen geworden in de tweede klasse. In de eerste klasse hadden we het waarschijnlijk ook wel kunnen redden. Nu was het verschil soms te groot en zijn we een aantal keren in de dubbele cijfers gegaan."

Plezier
Koen Roelands vervolgt: "Bij ons staat het plezier voorop en er wordt gelukkig nog niet getrokken aan onze speelsters door hoger spelende clubs. Ook de ouders van onze meiden hebben er plezier in. Over een paar weken gaan we naar een toernooi in Venray en dan gaat gewoon iedereen mee. De kampioenswedstrijd was voor ons een prachtig feestje: op het hoofdveld, met maar liefst twee bal-sponsoren, met stadionspeaker en met vuurwerk. Hier zullen de meiden nog regelmatig aan terugdenken."

Schaal
Voor de eerste maal in de historie reikte RKSV Halsteren-voorzitter Jan van Elzakker na afloop van de kampioenswedstrijd de blinkende schaal uit aan een meisjesteam. Na lovende woorden richting speelsters, trainers en begeleiders werd midden op het veld onder flinke belangstelling de 'champagne' ontkurkt.

Team
De speelsters van de MO-15 van RKSV Halsteren zijn: Dewi Roelands, Laura van Broekhoven, Nienke Kwik, Rowena Kostermans, Lot van de Ven, Chloë Garritsen, Lotte van Tongeren, Birgit Loomans, Lisa Lugthart, Sanne Thijssen, Sanna Oerlemans, Britt Roosendaal, Carlijn van Schilt, Jessica de Kock en Meike Tempelaars.

Meer berichten