Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Presentatie jaarboek 'Berichten uit het verleden' bij Halchterth

Halsteren-Lepelstraat in de courant 1850 - 1950

 

HALSTEREN - In heemhuis Hof van Ram van heemkundekring Halchterth waren woensdagavond alle stoelen bezet. Aansluitend aan de goed bezochte ledenvergadering vond er de officiële presentatie plaats van het nieuwe jaarboek.
Het boek met korte artikelen is ontstaan dankzij een privé initiatief rondom berichten in kranten in de periode 1850 - 1950, verzameld door Jan en Henk Bax. In de werkgroep Redactie van de heemkundekring, waarvan Jan Bax lid is geworden, is het onderwerp 'Berichten uit het verleden' verder uitgewerkt. Vele uren zijn gestoken in het zoeken naar achtergrondinformatie bij de krantenartikelen, de opmaak van het boek en het schrijven en redigeren van teksten. Het boek geeft een goed beeld van belangrijke en interessante onderwerpen tijdens de beschreven periode. Aan de totstandkoming van het Jaarboek hebben meegewerkt Jan Bax, Joop van Elzakker, Goort Gelten, Mieke Grever, Marianne de Hoogh, Arian Kommers en Trudy van Linden.
Voorzitter Goort Gelten van de werkgroep Redactie zette uiteen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een Jaarboek. Hij had lovende woorden over de kwaliteiten en samenwerking binnen het team. Aansluitend overhandigde plaatsvervangend voorzitter Janus van der Zande het eerste exemplaar van het jaarboek aan Jan en Henk Bax. Jan Bax belichtte in een diapresentatie fragmenten uit 'Berichten uit het verleden'. Het duo Laura en Anske verzorgde een muzikaal intermezzo.

Meer berichten