Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Roparunteam organiseert 'mooiste tochten'

Algemeen

OSSENDRECHT - De omschrijving 'mooiste wandeltochten van Nederland' heeft organiserend Roparunteam Burgt & Co niet zelf bedacht, maar is medegedeeld door diverse ervaren wandelaars die de voorgaande jaren aan de tochten hebben deelgenomen. Op zondag 6 mei aanstaande is het weer zover: wandeltochten over 7-, 15-, 20-, 30- en 40 kilometer staan dan op het programma in de grensstreek van de zuidwesthoek.

"Ieder jaar proberen we onze routes weer te vernieuwen en vooral te verbeteren. Zodat we nog steeds het predicaat verrassend verdienen.
Uiteraard zie je meer als je de 40 km loopt in vergelijking met de 7 km route, maar, voor zover bereikbaar binnen de afstand, voeren de routes je langs de mooiste stukjes van onze bosrijke omgeving. De 40-, 30- en 20 km routes gaan onder andere via de Groote Meer, het Zwaluwmeer en dan richting de Kalmthoutse Heide naar Putte. Op de Paalberg hebben we een schitterend rustpunt gepland. Op een heuvel heb je daar een prachtig uitzicht over het Kriekelaarsven op de Kalmthoutse Heide. Een belangrijk gedeelte van de routes voert door het Moretusbos. Hierbij passeer je het schattige theehuisje Gloriëtte en natuurlijk is ook het kasteel Ravenhof in al zijn glorie te bewonderen. Richting Ossendrecht lopen de routes via de Wildernisse, de Koude Heide en de Stoppelbergen. Door de bossen, over de heide en via de akkerlanden en weilanden bereik je dan weer het startpunt de Drieschaar te Ossendrecht aan de Ploeg 11.

Starten kan hier vanaf 8.00 uur 's morgens. Afhankelijk van de afstand kun je bij maximaal drie verschillende rustplaatsen de benen strekken en enkele versnaperingen nuttigen om de inwendige mens weer te versterken: - Bij de "Plattelandswinkel het Geleg" te Ossendrecht stelt de familie Michielsens weer een comfortabele ruimte beschikbaar waar je te midden van de verwerking en verkoop van asperges en andere groenten, je rust kunt pakken. - Ook heeft Fysio Faster weer een fijne rustplaats beschikbaar gesteld in Putte aan de Julianastraat. Ook hier is alles zodanig ingericht en verzorgd om alle wandelaars het naar de zin te maken. - En zoals boven gemeld, een heel bijzonder rustpunt op de "Paalberg" vlakbij de Kalmthoutse Heide.

We hopen van ganser harte dat we mogen rekenen op een grote schare wandelaars. Zowel van binnen als buiten de gemeentegrenzen. Dat iedereen inderdaad kan genieten van de fantastische omgeving waar wij wonen.

En als dat lukt, kunnen we ook weer onze zieke mens een steuntje in de rug geven, want uiteraard gaat alle opbrengst weer volledig naar de Stichting Roparun."