Afbeelding
Foto: Carmen De la Rambelje

Koningsdag 2018 in Halsteren

Algemeen

Versierde fietstocht
Ook dit jaar is er weer een versierde fietstocht voor de basisschooljeugd. Wil je meedoen? Versier dan je fiets zo mooi mogelijk. Je papa of mama mogen hier zeker bij helpen. Deelname aan de fietstocht is gratis. Verzamelen en aanmelden voor de fietstocht is om 9.30 uur bij de PLUS supermarkt (kruising Dorpsstraat – Jan van den Berghstraat), om 10.00 uur vertrekt de stoet richting Landgoed de Beek. Zoals elk jaar wordt de fietstocht begeleid door de harmonie en drumband van Sint Cecilia Eensgezindheid. Vanaf de PLUS gaan we eerst naar het gasthuis St. Elisabeth. Hier krijgen de bewoners een klein concert van de harmonie en drumband en kunnen ze jullie fietsen bewonderen. Daarna zullen we de weg vervolgen naar Landgoed de Beek. Hier zullen de prijzen uitgereikt worden voor de mooist versierde fietsen. Er is ook een traktatie voor elke deelnemer, dit jaar zelfs onderweg.

Vrijmarkt
Heeft u nog veel spullen staan op zolder of in de schuur waar u niks mee doet? Zoals elk jaar worden er op de vrijmarkt weer veel bezoekers verwacht, er is dus veel kans om uw spullen te verkopen. De bezoekers komen tussen 8.00 uur en 16.30 uur. Dus wees op tijd om een goed plekje te bemachtigen. Let wel op, het terrein is pas vanaf 6:00 uur open. Om alles in goede banen te laten verlopen, vragen wij u om de instructies van de verkeersregelaars op te volgen. Wij vragen u om u te houden aan ons reglement, dat aan alle deelnemers zal worden uitgedeeld. Dit reglement is ook beschikbaar op onze website, www.oranjevereniginghalsteren.nl/. Hierin staat nadrukkelijk de opmerking om na afloop uw niet verkochte artikelen weer mee naar huis te nemen. Dit stellen we als organisatie zeer op prijs, zodat het Landgoed in zijn mooie schone staat na de feestelijkheden kan worden achtergelaten.

Spellenmiddag met OUDERUITDAGING
Net als elk jaar hebben we weer volop gratis luchtkussens en spellen staan om je uren te vermaken. Zoals elk jaar heeft het Kindervakantiespel 'Onder de Panne' zich weer beschikbaar gesteld om te spellen in goede banen te lijden. Er zijn verschillende luchtkussens voor verschillende leeftijden. We merkten op dat vele ouders met hun kinderen mee gaan naar alle spellen en dan eigenlijk weinig konden doen dan wachten. Daarom is er dit jaar de OUDERUITDAGING. Een parcours van diverse spellen waarin een kind z'n papa of mama uitdaagt om de spellen te doen. Wie wordt de uiteindelijke winnaar?!? Dus kom allen en beleef veel speelplezier.

Diverse demonstraties
Ook dit jaar zijn er weer verschillende demonstraties en geven wij diverse goede doelen de kans om hun doel te promoten. Reden genoeg dus om eens gezellig een rondje over het Landgoed te doen. Heeft u interesse om uw stichting of vereniging te promoten op onze dag? Neem contact met ons op via ovhalsteren@gmail.com en we kunnen de mogelijkheden bespreken. Ook kunt u de Oranjevereniging steunen door uw kind een keer te laten grabbelen in onze speciale grabbelton bij onze Centrale Post!

Muziek en feesttent
Zoals u gewend bent, is er natuurlijk een mogelijkheid voor een hapje en een drankje. Gedurende de dag zullen verschillende muziekacts zijn, die voor een gezellig sfeertje zorgen terwijl u onder het genot van een drankje gezellig weer kan bijkletsen met vrienden, familie en kennissen. Dit wordt mede verzorgd door Verhuurbedrijf Huijgens. Er is tevens genoeg mogelijkheid om wat te eten, denk bijvoorbeeld aan een lekker frietje of snack van Van der Vorst tussendoor! Of een lekker fris ijsje van onze vaste ijscoman.

Vrijwilligers
Dit oranje feest is nergens zonder onze vrijwilligers. Wilt u ook helpen, neem dan gerust contact met ons op! Wij kunnen iedereen gebruiken: van organisatie, begeleiding, verkeersregelaars tot mensen die helpen bij de luchtkussens, en alles daartussen! We hebben een gezellige groep mensen, waarvan er ook zijn die alleen 's morgens of 's middags komen helpen en de rest van de dag met hun familie en vrienden verder feesten. Oftewel hulp voor een bepaald deel van de dag is natuurlijk ook mogelijk.

En kunt u niet op de Koningsdag zelf? De dag ervoor, 26 april, kunnen wij voor het opbouwen ook alle hulp gebruiken! En het geeft je tevens een goed gevoel dat je een bijdrage levert aan zo'n gezellige Halsterse traditie.

Zoals te lezen is, wordt Koningsdag in Halsteren ook dit jaar weer een hele beleving. Maar de Koningsdag is natuurlijk pas echt gezellig, als u ook aanwezig bent! Dus kom eens kijken, en vier deze dag samen met ons! Wilt u meer weten, kijk dan op www.oranjevereniginghalsteren.nl, zoek ons op op Facebook of bel onze voorzitter Paul Schut: 06-19598275.