Afbeelding

Expeditie naar Papoea-Nieuw Guinea

Algemeen

HUIJBERGEN – Goede wijn behoeft geen krans. Ruim drie decennia doet Vrienden van Bokki op allerlei fronten van zich spreken. Vorig jaar keerde de vriendenclub een gitzwarte pagina. Terwijl men in het achterland van Gambia vier klaslokalen bouwde, verloor voorzitter Gert-Jan de Kort (49) een korte hevige strijd om kanker. Nog steeds laat hij een enorme leegte achter. Ondanks het gemis gaat men geheel in de geest van de voormalig roerganger verder met het realiseren van de stichtingsdoeleinden. Regionaal steun aan kanker gerelateerde doelen, internationaal de bekende druppel daar waar nodig. Deze zomer voegt Vrienden van Bokki opnieuw de daad bij het woord. 'Water' is het sleutelwoord tijdens Expeditie Papoea-Nieuw Guinea!

Vrienden van Bokki bouwt wereldwijd aan een behoorlijk onroerend goed imperium. Klaslokalen, weeshuizen, waterputten, toiletgebouwen. Een terugkeer naar Tanzania is in voorbereiding. In juli maakt men zich echter eerst sterk voor de bouw van een waterreservoir voor de bevolking van een dorp in het zuiden van Papoea-Nieuw Guinea. "Het unieke van dit project is dat het in samenwerking met de Broeders van Huijbergen gaat. Vorig jaar zeiden we gekscherend tegen de broeders dat we misschien ook wel eens iets voor hen konden betekenen, als tegenprestatie voor alle steun die we als stichting eerder mochten ontvangen. En zo raakten we in gesprek met de Indonesische afvaardiging die op dat moment in Nederland was. Zij is op verschillende plaatsen actief, waaronder in Merauke te Papoea- Nieuw Guinea. Aldaar promoot men diverse landbouwprojecten. Zo ook binnenkort in een traditioneel Papoea-dorp. Echter hier hebben ze in de droge periode geen beschikking over water. Dat gaan wij gezamenlijk aanboren, opslaan en beschikbaar maken voor de plaatselijke bevolking. Voor landbouwirrigatie en dagelijks gebruik", aldus Richard van Stel. Samen met Frank de Ron, Jan van Gastel en Corné Grinwis zal hij gedurende een kleine drie weken de honneurs namens Vrienden van Bokki in Indonesië waarnemen.

Sponsorloop

"Het belooft een memorabele missie te worden. We reizen in 33 uur naar zo'n beetje het einde van de wereld en zitten ver weg van de snelweg. Maar zoals onze slogan luidt: niemand heeft gezegd dat het leuk zou worden, maar we gaan het wel leuk proberen te maken!", besluit Frank de Ron. De vriendenclub krijgt binnenkort steun van Basisschool Sint Marie. Op vrijdag 20 april rennen de kinderen hun sponsorloop ten bate van het nieuwe waterproject. Vanzelfsprekend is financieel support van harte welkom: NL74RABO 0122950976 t.n.v. Vrienden van Bokki o.v.v. Merauke 2018.

Inzegening gereedschap door broeder Johnny Kedang.