Maar uiteindelijk lukte het.
Maar uiteindelijk lukte het. Foto: Sophia Piesens

Bouwproject Verlengde Duinstraat

Algemeen

HOOGERHEIDE - Samen met wethouder Hans de Waal onthulde directeur W. van der Kerkhof van "Ruimte voor Ruimte" het bouwbord voor het bouwproject Verlengde Duinstraat in Hoogerheide.
Het onthullen verliep niet helemaal vlekkeloos, tot hilariteit van de aanwezigen. In tegenstelling tot hetgeen op het onthulde bord staat heeft de gemeente Woensdrecht 10 kavels te koop i.p.v. 9 en "Ruimte voor Ruimte" 16 kavels te koop. Elk kavel zal ongeveer 1000 vierkante meter groot zijn. De kopers nemen zelf een architect en aannemer in de arm en mogen binnen de restricties van de gemeente hun droomhuis bouwen.

Veel vragen kwamen aan bod tijdens de inloopavond voor de omwonenden. Inmiddels zijn deze allemaal beantwoord en eventuele problemen zijn netjes opgelost. De tuinen worden recht getrokken wat inhoudt dat iedereen er een stukje tuin bij krijgt. De volkstuinen blijven, zij hebben een eigen toegangsweg. Voor de toegangsweg die aansluit op de Verlengde Duinstraat en de infrastructuur wordt gezorgd. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is zal er met de verkoop van de kavels worden gestart. Men verwacht eind mei, begin juni zover te zijn. Het bouwen zal op zijn vroegst in september beginnen.

Ruimte voor Ruimte is een ontwikkelingsbedrijf van de Provincie wat in 2009 is opgericht om de intensieve veehouderijen in het buitengebied tegen te gaan. Veestallen zijn afgebroken en fosfaatrechten ingeleverd. In plaats daarvan mogen elders in de provincie Brabant aan de rand van dorpen en steden in samenspraak met de gemeente bouwkavels worden ontwikkeld. De boeren ontvangen een sloopvergoeding. Inmiddels is die vergoeding opgelopen tot 260 miljoen wat Ruimte voor Ruimte terugverdient door het ontwikkelen van deze bouwkavels. Zodra het uitgegeven bedrag terug is verdiend houdt Ruimte voor Ruimte op te bestaan.

Het onthullen verliep niet helemaal moeiteloos.