Stiekem in de slipstream

Algemeen

De Derby: ODIO-Grenswachters

OSSENDRECHT – Strenge vorst betekende een streep door de affiche Vivoo-WVV'67. De Derby-karavaan dendert echter op volle snelheid door. ODIO-Grenswachters vormt de volgende ontmoeting in het Woensdrechts onderonsje in twintig bedrijven.

Na een seizoen afwezigheid is de clash tussen groenwit en geelgroen in ere hersteld. Een duel met net dat beetje meer. Naast de gebruikelijke dosis prestige en sportieve eer zullen beide teams voor de volle winst gaan. Een driepunter houdt zowel ODIO als ook Grenswachters op koers naar mogelijk een hoofdprijs aan het eind van de rit door de Vierde Klasse A.

Evaluatie

ODIO-Grenswachters ligt gevoelig bij menig supporter en speler. En dan vooral voor zij van net voor de grens. Peter van Oirschot kan het beamen. De trainer maakte vorig jaar na een leven lang Grenswachters de overstap naar de 'vijand'. "De wedstrijd leeft met name in Putte. Hier focust zich meer op de confrontatie met METO. Voor mij is het momenteel een wedstrijd als ieder andere. Mijn terugkeer op Sportpark De Buizerd, eerder dit seizoen, was best speciaal. Het nieuwtje is er nu af en benaderen we het duel zoals gebruikelijk. Voordeel is wel dat ik de tegenstander ditmaal door en door ken. Ik hoop hierop in te kunnen spelen".

De criticasters hadden enige scepsis bij de aanstelling van de Putse oefenmeester in Ossendrechtse dienst. Halverwege het seizoen lijkt hij alle voordeel van de twijfel aan zijn zijde te hebben. ODIO beleefde een ietwat valse start en zag met name Grenswachters, METO en Clinge wekelijks de toon in de Vierde Klasse A aangeven. De Ossendrechtse formatie sluipt echter ongemerkt stiekem in de slipstream van de top-3 mee. Qua verliespunten geven ze zelfs Grenswachters en METO het nakijken. "Laat ons maar lekker in de luwte meespelen. Dat bevalt ons wel", knipoogt Peter van Oirschot.

Podium

De trainer verlengde in vroeg stadium zijn contract, een teken van wederzijdse tevredenheid. "Mijn gevoel moet goed zijn, ik bekijk het per jaar. Tijdens de tussentijdse evaluatie waren we er na vijf minuten al over uit. Ik heb begrepen dat de groep nog met me door wilt en daarnaast zie ik ook nog genoeg uitdaging. Ik ben van mening dat er nog meer dan nu uit het team te halen valt. Jarenlang speelde het louter vanuit de verdediging. Tegenwoordig proberen we vooral op de helft van de tegenstander te spelen. Soms met maar drie verdedigers. Tot op heden scoren we gemiddeld drie goals per wedstrijd, maar krijgen er ook twee tegen. Hier moeten we aan werken. Toch ben ik tevreden met de progressie die we boeken. Inmiddels hebben we onze doelstellingen ook bijgesteld. Voor het seizoen tekenden we voor een plaats bij de eerste vijf. Nu gaan we voor het podium. ODIO heeft een sterke en brede selectie. Een paar stevige blessures zijn zonder problemen opgevangen. Jonge gasten als bijvoorbeeld Luke de Dooij, Peter van Aert en Thomas Jansen kloppen ook steeds nadrukkelijker aan de deur. Joost Veraart heeft zijn voetbalschoenen uit de wilgen gehaald. De rek is nog lang niet uit deze groep. Zondag? Ik ga voor een 2-1."

Derby-afspraak: 11 maart ODIO-Grenswachters.

Foto's: Peter van Oirschot (ODIO);
ODIO-uit, hoogtepunt voor Grenswachters-tifosi.