Afbeelding

Darttoernooi voor Roparunteam 227

Algemeen

HALSTEREN - Het motto van de Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Top Team 227 Runningteam de Brabantse Wal! verschijnt dit jaar voor de elfde keer aan de start in Parijs. Vorig jaar was het hun 10-jarig jubileum, in die 10 jaar hebben ze in totaal al € 183.000,-- over kunnen maken aan de Roparun. Ze zamelen dit geld in door met het hele team allerlei activiteiten te organiseren, waaronder een zwemestafette, een mosselavond, kerstpostactie, chocoladeletteractie en binnenkort ook een massage-actie.
Op zaterdag 3 maart houdt dit Roparunteam voor de eerste keer een darttoernooi in de Kannebuis in Halsteren, in samenwerking met Mc-dartsshop uit Steenbergen. Sharon Prins werkt hier belangeloos aan mee. De dames-dartsters krijgen niet zoveel aandacht als de heren maar Sharon is de huidige Europees kampioene en ze won in 2017 met het Nederlandse team bij de wereldkampioenschappen in Japan twee keer goud en individueel één keer zilver. Zij zal met één van de inschrijvers samen een koppel vormen, iedereen kan tegen een kleine vergoeding drie legs tegen haar gooien en er kan geboden worden op haar dartshirt.
Het is de bedoeling dat het een gezelligheidstoernooi wordt waar de ervaren darters maar zeker ook de thuisdarters én de mensen die nog nooit gedart hebben van harte welkom zijn (pijlen zijn aanwezig). Het is een blind-koppeltoernooi, iedereen schrijft individueel in en door middel van loting worden de meer ervaren darters aan de minder ervaren darters gekoppeld waardoor iedereen een kans maakt. De prijzen zijn allemaal gesponsorde prijzen en naast het koppeltoernooi is er ook een loterij met prachtige prijzen. Er is een DJ en Nederlands bekendste dartfotograaf Evert Zomer komt foto’s nemen die tegen een kleine vergoeding gekocht kunnen worden. De gehele opbrengst gaat naar de Roparun.