Sterke comeback Erwin van den Heuvel

Algemeen

WOENSDRECHT – Koning Winter bindt momenteel volop de strijd aan met Koning Voetbal. Strenge vorst houdt de dames en heren voetballers massaal van de velden. Ook voor het eerste weekend van maart zijn de voortekenen niet hoopgevend. De doorgang van de klassieker Vivoo-WVV'67 blijft derhalve nog even ongewis.

In Huijbergen prijkt het duel al weken prominent op de affiche. Vele decennia houden beide verenigingen nagenoeg gelijke tred. Beide promovendi streven ook een klasse hoger dezelfde doelen na. In strijd om lijfsbehoud is de thuisvereniging, na de voorgaande twee 0-1 nederlagen tegen WVV'67, er weer alles aan gelegen om de drie punten in eigen huis te houden. Of dit zo blijft is vooralsnog afwachten daar ook de Woensdrechtse formatie een opmerkelijke remonte ondergaat. Met een voorzitter in een sportieve hoofdrol.
De veel besproken kunstgrasvelden bewezen zondag opnieuw hun dienst. METO maakte thuis tegen Nieuw Borgvliet (4-3) geen fout. Naaste belager Grenswachters verslikte zich op 25 februari in Woensdrecht. Geen vuiltje aan de lucht voor het team van Patrick Arnouts toen na 10 minuten uit een corner Thom van Dongen voor de 0-1 zorgde. WVV'67 zocht de aanval en het was de van een blessure herstelde Bradley Smeekes die een goede aanval afrondde. Nog voor rust schoot WVV-aanvoerder Robin Schipperijn met een schot, via de onderkant van de lat, zijn team op rozen, 2-1. Na rust dwong Grenswachters haar tegenstander WVV'67 diep in de verdediging. De druk op voorzitter Erwin van den Heuvel, die andermaal zijn opwachting als stand-in voor de zwaar geblesseerde goalie Björn van Varsseveld maakte, werd behoorlijk opgevoerd. Na 70 minuten kreeg Maxime Huybrechts namens Grenswachters met een strafschop een buitenkansje. De anders trefzekere elftmeterspecialist zag echter zijn inzet klemvast gepakt door de WVV-routinier. Toch diende Van den Heuvel diep in de tweede helft te capituleren. Een corner bleef in de doelmond liggen en het was Dennis Wilting die alsnog een Puts punt redde (2-2).

Voor aanvang competitie werd de 2-2 einduitslag door een negental deelnemers voorspeld: Johan van Kalmthout, Coen Michielsen, Team Beerepoot, Joris de Ron, Nico Overbeeke, Matt Luijkx, Roger Withagen, John Cornelissen en een derde opeenvolgende voltreffer voor Dave de Crom. Matt Luijkx werd na loting winnaar van het Derby-Klavertje-tien. Algemeen klassement: André van Linden (31), Wim Joosen (30), Johan van Kalmthout (30), Dave de Crom (30), Robert van Kalmthout (30), Sander de Nijs (29), Marijn van Kalmthout (29), Luc de Bruijn (29), Levien Michielsen (28), Jeroen Swagemakers (27), Nico Overbeeke (27), Eric Goossens (27).