Wie worden de gouden opvolgers van topscorer Dimitri Ceuppens en beste voetballer Marc Leenaerts (voetballer)?
Wie worden de gouden opvolgers van topscorer Dimitri Ceuppens en beste voetballer Marc Leenaerts (voetballer)?

Zilveren Voetbalgala

Algemeen

WOENSDRECHT – Wie schrijft, die blijft! Als zichzelf respecterende couranten bliezen Italiaanse en Franse media een nationale rondgang voor wielrenners in het leven. Het mes sneed langs twee kanten. De journalist bracht verslag uit, de krant verkocht als een zoet broodje. In de schaduw van de Giro en Tour zag vele jaren later in de Woensdrechtse contreien ook het Voetbalgala het levenslicht. In de legendarische ZuidWestHoek, de voorloper van De Zuidwestkrant & De Halsterse Krant, werden sindsdien voetballers van METO, ODIO, Grenswachters, Vivoo en WVV'67 op de voet gevolgd.

Inmiddels niet meer weg te denken is de traditionele hulde voor respectievelijk Voetballers als ook Topscorers van het Jaar. Vrijdag 1 september aanstaande alweer voor de 25e keer!

De zilveren editie van het Voetbalgala maakt deel uit van de festiviteiten rondom het gouden jubileum van WVV'67. Het kunstgras het decor voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd, de feesttent iets later op de avond voor huldebetoon in de vorm van gouden, zilveren en bronzen schoenen. Sinds Christian Faassen (Vivoo) als topscorer en Wilfried van Tilburg (WVV'67) als voetballer 1992-1993 met goud werden gefêteerd, vonden inmiddels een slordige 150 schoenen hun weg naar meerdere schouwen, kasten, nachtkastjes en zolders. Gedurende het seizoen worden de eerste elftalspelers individueel op waarde geschat, de topscorers gehonoreerd voor hun productiviteit. Anno 2016-2017 is het principe niet veranderd. Momenteel doen diverse namen de ronde bij de bookmakers.

Promovendi

Vooruitlopend op het moment suprême trapt men om 19.00 uur af voor een heuse jubileumwedstrijd tussen een selectie van de Promovendi WVV/Vivoo versus Sterrenensemble METO/ODIO/Grenswachters. In de rust als vanouds strafschopschieten om de Kapper Jaap Penaltybokaal voor D-pupillen. In de feesttent staat aansluitend sowieso goud voor Quirijn Schevenhoven (WVV'67), zilver voor Dimitri Ceuppens (Vivoo) en brons voor Bjorn Verbrugge (METO) als recentste topscorers klaar. Voorts schoentjes voor de dames Keshia Jubitana (Grenswachters) en Valerie Snepvangers (Vivoo) als winnaars van het Primera Topscorersklassement met ieder 37 goals!

Over de 25e uitverkiezing van de Voetballer van het Jaar wordt druk gespeculeerd. Wie volgt Marc Leenaerts als Woensdrechts beste op? Van Kalmthout, Verresen, Van Gastel, Timmermans, Schevenhoven, Melsen, De Bruijn, Carpentier, Loman, Doggen, Samek, Van den Heuvel, Luijkx, Ceuppens, Van Lakwijk, De Waal, Verbrugge, Leenaerts, Vermaas et cetera passeren de revue! Vrijdag 1 september, vanaf 19.00 uur weten we meer! Zie ook pagina 14 t/m 17 in De Zuidwestkrant van 30 augustus.  

Wie worden de gouden opvolgers van topscorer Dimitri Ceuppens en beste voetballer Marc Leenaerts (voetballer)?
In voetbalseizoen 1992-1993 ging het eerste goud naar Christian Faassen en Wilfried van Tilburg.