Boerendag 2022
Boerendag 2022 Foto: Pascal Brugman

Woensdrechtse Boerendag en Trekkerdefilé

Algemeen

WOENSDRECHT - ZUIDWESTHOEK - Afgelopen weekend stond weer in het teken van de boerenactiviteiten in de Gemeente Woensdrecht, met op zaterdag de trekkertocht. In het begin vielen er nog wat buien, maar daarna klaarde het gelukkig op. 

Paden vol glibberige modder en water veroorzaakten de nodige vertraging onderweg. Op sommige plekken wachtten de mensen ongeduldig en wie het te lang vond duren keerde naar huis. De tocht ging over Ossendrecht, Putte, pauzeplek aan de Scheldeweg, Huijbergen het buitengebied, Hoogerheide en Woensdrecht. 

Zondag begon de zon al gauw te schijnen voor de Woensdrechtse Boerendag. Om 10.00 uur gingen de poorten open en al snel stonden de bezoekers massaal op het veld boordevol activiteiten. Zo waren er een boerenerf met allerlei dieren en leuke en informatieve activiteiten, oude ambachten, een mega maisdoolhof met klimtoren, stro-klimpiramide met een kleine piramide voor de allerkleinsten, een zandberg, traptrekkerrace, springkussens, stormbaan en een behendigheidsspel door LPS Jongleren Kinderopvang. Ook waren er demonstraties en interactieve activiteiten op het paardenveld en het ploegveld met ruim 40 oude tractoren en een spectaculaire roofvogelshow. Horeca ontbrak niet en DJ Dave draaide vrolijke muziek.

Boerendag 2022
Boerendag 2022
Boerendag 2022
Boerendag 2022
Boerendag 2022