Kieran Pijnen en Ferry de Weert (METO).
Kieran Pijnen en Ferry de Weert (METO).

WVV’67 gaat voor prolongatie

Algemeen

Kieran Pijnen groeibriljant

ZAKYNTHOS/WOENSDRECHT - Gerard Lazarom kwam, zag en stuwde WVV’67 naar clubhistorische hoogte. Met opgeheven hoofd vertrok hij na vier seizoenen om zijn oude liefde Nieuw Borgvliet naar De Markiezaten te loodsen. Hij laat voor zijn opvolger Ruud Spierings een gouden erfenis achter. Een selectie die staat te springen om haar kunnen te bevestigen!

Bij WVV’67 blijft alles nagenoeg hetzelfde. Slechts de terugkeer van Finn Buuron (MOC’17) bleek de enige Woensdrechtse beweging op de transfermarkt. Wat rest is een mix van routine en louter aanstormend talent. Onder hen Kieran Pijnen (19), een van de diverse groenzwarte groeibriljanten. Vorig seizoen werd er met name na de winterstop steeds nadrukkelijker een beroep op de frêle aanvaller gedaan. Met zes goals droeg hij zijn steentje aan de collectieve topprestatie, vijfde plaats en bijna nacompetitie-ticket, bij. “Iets wat we komend seizoen willen evenaren of zelfs willen verbeteren. Moet met dezelfde groep mogelijk zijn”, legt de expert internationale groothandel uit. 

Kieran Pijnen werd door coach Lazarom veelvuldig ‘misbruikt’ en op verschillende posities in de aanval geplaatst. “Maakte me niets uit, ik vond het al geweldig dat ik mee mocht doen. In de toekomst hoop ik echter de ‘vaste 10’ van het elftal te worden. Net als Messi bijvoorbeeld, korte versnelling en dan de andere kant uitdraaien. Bij WVV’67 uiteraard. Een gezellige club waar sowieso het plezier op één staat. Daarnaast gaan we zowel als het eerste en tweede voor nog beter voetbal. Iets wat ook onder de nieuwe trainer moet kunnen.”

Aan Ruud Spierings de eer. Eerste indruk van de nieuwe roerganger. Kieran Pijnen lacht vanaf het strand te Zakynthos. “Ik heb nog maar één keer onder hem getraind. De oefeningen waren leuk en je kon merken dat hij over veel ervaring beschikt. Daarna zijn we op vakantie gegaan! Of dit consequenties voor de toekomst heeft? We zijn hier met acht man, waaronder zeven uit de WVV-selectie, dus dat zal zo’n vaart niet lopen. Vanaf het Zuidwesttoernooi zijn we weer allemaal present en gaan ons stinkende best doen. Jazeker, om in eerste instantie alle derby’s te winnen, weer de beste van de gemeente Woensdrecht te worden en verder kijken we hoever we dit jaar komen!” 

Selectie WVV’67: Bjorn Verbrugge, Brian Verbrugge, Finn Buuron, Hessel van Aalzum, Jason van Overveld, Jens van Lakwijk, Joost Colpaart, Kas van Zantvliet, Kieran Pijnen, Martijn de Nijs, Matt Luijkx, Max van Elzakker, Quirijn Schevenhoven, Rick Overbeeke, Rico Huijgens, Robin Schipperijn, Sam Langenberg, Sander de Nijs, Stijn Prop, Thijs de Ron, Thimo Rottier, Timo Zwart, Tomlin Smits, Youri v.d. Meulen.