Stelconplaten op de kruising werden nog snel gelegd voor de vakantie begon.
Stelconplaten op de kruising werden nog snel gelegd voor de vakantie begon. Foto: Cate Brugman

Project Demerstraat Huijbergen vordert gestaag

Algemeen

HUIJBERGEN - Enige maanden geleden werd er begonnen met het grote project aan de Demerstraat in Huijbergen. Het stuk dat de Blikloop heet is al in gebruik genomen voor het water. De rijbaan naast de Blikloop is ingericht als fietsstraat en heeft al een asfaltverharding en in het midden zijn klinkers gelegd. De bestrating, parkeerhavens en de riolering op de Demerstraat vanaf de blikloop tot ongeveer de kruising met de Montgomerystraat/Lissefortven is ook al zichtbaar.  


“Helaas kwamen we in het begin op de Demerstraat al onvoorziene problemen tegen, waardoor alles al vertraging opliep. Ondanks de tegenslagen hebben we ons best gedaan om zover mogelijk te komen met de werkzaamheden, maar ook voor ons is het vakantie. Om het voor de omwonenden tijdens deze periode wat aangenamer te maken, hebben we ervoor gekozen deze kruising gedurende de vakantie te voorzien van stelconplaten. Zo kunnen ze hier gebruik van maken, tenslotte zijn we toch niet aan het werk. Begin augustus hebben we bij de buurtbewoners een brief in de bus gedaan over de ontwikkelingen en plannen voor na de vakantie. Op 29 augustus gaan we weer druk aan de slag met het vervolg van de werkzaamheden”, legt uitvoerder Maik de Weert van M.J. Oomen uit. Eind augustus is deze kruising dan ook weer afgesloten voor verkeer en wordt een omleiding ingesteld. Aanwonenden kunnen te allen tijde hun woning bereiken, over de nieuwe bestrating of loopschotten.

Wat nog te doen? Als eerste pakken ze de kruising aan, het eerste stuk van de Montgomerystraat wordt er weer een nieuwe put geplaatst met de bijbehorende pijpen die al klaarliggen voor plaatsing. Vanuit daar gaan ze verder de Demerstraat in richting de Baroniestraat. Hier vervangen ze de bestaande riolering en wordt er een regenwaterriool bijgelegd. Het regenwaterriool zal op de blikloop uitkomen. Als deze werkzaamheden klaar zijn wordt de bestrating erop nieuw ingelegd samen met een nieuw trottoir. Hierna worden er nieuwe planten, bomen en hagen geplaatst in de plantsoenen. 

De werkzaamheden zullen duren van 29 augustus tot ongeveer 2 december. Dit kan door onvoorziene omstandigheden tijdens de werkzaamheden eventueel ook langer zijn.