Thalita de Jong en supporters in de Tour de France Femmes.
Thalita de Jong en supporters in de Tour de France Femmes.

Thalita de Jong blijkt terug op Tour de Femmes

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Wielrenster Thalita de Jong uit Ossendrecht kijkt met een goed gevoel terug op de eerste editie van de Tour de France Femmes. 

“Met de ploeg van Liv Racing Xstra hebben we enorm genoten van deze eerste editie! Ik hoop dat er voor mij nog vele mogen volgen. Onwijs gave sfeer, zoveel publiek, zoveel aanmoedigingen, dag in dag uit. Super!”, laat Thalita de supporters weten. “Zondag reed ik de laatste etappe, met drie klimmen en 124 km. We hadden een zware rit voor de boeg, iedereen was moe, maar we gingen er allemaal nog voor. Na 30 km ging het erg rustig in het peloton na de eerste aanvallen. Ik zat constant goed van voren en omdat het 37 graden was en dus dorstig weer hadden we extra bidons nodig. Voor de eerste klim kon ik niet meer opschuiven en begon dus ver van achteren aan de klim. Helaas ontstonden er voor mij gaten en natuurlijk zat ik dus niet mee in de eerste groep. Weer terugrijden met een groepje, onder andere met Marianne Vos, en terug bij het peloton. De afdaling was technisch en voor mij vielen er weer gaten en rensters die niet konden volgen. Jammer, mijn koers was gedaan want de volgende grote klim kwam eraan: Ballon d’Alsace. Vanaf toen ben ik maar gewoon rustig omhoog gaan fietsen en heb niet meer geforceerd, de koers was toch al gereden. Ik heb genoten van al het publiek dat me aanmoedigde! Ik sloot aan bij een renster van Uno-X en samen reden we de gehele klim omhoog, de afdaling in en het vlakkere gedeelte naar de finale klim: Plance des Belles Filles van 8 km lang, steil met stukken van 24% erin en de laatste kilometer onverhard. Het was nog even afzien tot boven, maar wel enorm genoten weer. Mijn broer Milo stond ook nog op de klim en gaf me even een zetje omhoog, haha. Heerlijk even die spanning van de bovenbenen af, helaas was dat maar 5 meter en toen moest ik het weer zelf doen. Ook onderweg nog luid geschreeuw en spandoeken zien hangen van verschillende supporters die zijn afgereisd naar Frankrijk om me aan te moedigen. Bedankt Nico, Ilse, Axana, Isaura, Milo, papa, Davy, en zovelen meer!”, aldus Thalita.

Na diverse wedstrijden en een Derny festival Wilrijk (België) afgelopen maandag, staat voor Thalita de Jong 27 augustus de GP Lorient Agglomeration – Trophee Ceratizit (Plouay Frankrijk) UCI op het programma. Dit kan altijd nog aangevuld of gewijzigd worden.