Presentatie collegewerkprogramma
Presentatie collegewerkprogramma Foto: Bep Tielemans

Nieuw collegewerkprogramma gepresenteerd aan raad

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders in gemeente Woensdrecht heeft donderdagmiddag in een informele setting het collegewerkprogramma 2022-2026 gepresenteerd aan de leden van de gemeenteraad. Het vertrekpunt voor dit programma is het coalitieakkoord ‘Stabiel en daadkrachtig voor Woensdrecht’.

“Het collegewerkprogramma wordt gezien als een kompas dat de richting bepaalt voor de komende vier jaar en jaren daarna. Dit biedt de mogelijkheid om, wanneer de situatie daar aanleiding toe geeft de ingezette koers bij te stellen. We hebben immers de afgelopen jaren gezien dat onze omgeving snelle en onvoorspelbare wendingen kan nemen. Dit vraagt letterlijk en figuurlijk om stuurmanskunst bij het aanpassen van de ingezette koers”, zo leidde burgemeester Steven Adriaansen de bijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging METO in namens ‘Team Woensdrecht’. 

Vervolgens gaven de wethouders Lars van der Beek (ABZ), Rainier Schuurbiers (ABZ), Jeffrey van Agtmaal (CDA), Thierry de Heer (D66) en de nieuwe gemeentesecretaris Peter Bogers uitleg over een zevental thema’s, die een samenhangend geheel vormen waarbinnen en omheen de Woensdrechtse samenleving, het bedrijfsleven, het verenigingsleven, de gemeenteraad, de gemeentelijke organisatie et cetera zich bewegen. 

Aan de gemeenteraad is tevens de Perspectievennota 2023-2026 aangeboden die in de raadsvergadering van 22 september na het zomerreces behandeld zal worden. Deze nota dient als basis voor de begroting. Het college wil niet op de feiten vooruitlopen en ‘slechts doen wat noodzakelijk is, in afwachting van de richting en middelen die het kabinet meegeeft’. De invloed van de meicirculaire pakt positief uit en de verwachting is dat voor 2026 een sluitende begroting mogelijk is. Wethouder Financiën Jeffrey van Agtmaal voegde nog toe dat ‘de financiële positie van de gemeente gezond is en de ambitie is die zo te houden. Streven is de gemeentelijke heffingen en belastingen op hetzelfde niveau te houden. Hoge inflatie zorgt voor grote uitdagingen’.

Om de vakantie goed in te luiden ontvingen alle raadsleden een badlaken.

 

Nestor van de Woensdrechtse raad Adri Gelten krijgt als eerste raadslid een badlaken aangeboden voor de zomervakantie.
Raadsleden ontvangen collegeprogramma.
Nestor van de raad Adri Gelten ging het ontvangen badlaken meteen even uitproberen.