Beiaardier Janno den Engelsman.
Beiaardier Janno den Engelsman.

Janno bespeelt het carillon

Algemeen

HALSTEREN - Janno den Engelsman bespeelt 13 juli vanaf 19:30 uur het carillon van de Sint Martinuskerk in Halsteren bij het tweede concert in de zomeravondserie. Hij speelt een gevarieerd concert met werken vanuit de Barok van Bach, Balbastre en Wesley tot eigentijdse muziek van Einaudi, Thierssen, John Lennon en muziek uit Disney films. 

Kortom: een fraai en luchtig programma met voor ieder wat wils. Het luisteren naar de klokken kan in stilte rondom de toren waar zitplaatsen voorzien zijn. Programma’s zijn gratis aan de toren verkrijgbaar. En ook vanaf het terras van anno 1633 kan het publiek met een hapje en drankje op een gezellige manier luisteren.

Janno den Engelsman studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Na deze studie volgde hij privélessen bij de organist Liuwe Tamminga in Bologna (It). Hij won prijzen op orgelconcoursen in Leiden (1996) en Nijmegen (2002). In 2006 werd hem voor zijn muzikale werkzaamheden de Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren  toegekend. 

Na het behalen van het Master-diploma in 2007 aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, volgde hij aanvullende beiaardcursussen bij Geert D’hollander. Van 2009 tot 2013 was hij bestuurslid van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Hij concerteerde onder meer in de Verenigde Staten en in diverse Europese landen.

Janno den Engelsman is  organist-titularis van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Hij is stadsbeiaardier van Middelburg, Bergen op Zoom en Zierikzee en, samen met Toni Raats beiaardier van Halsteren. Zij verzorgen iedere 1e en 3e zaterdag van de maand vanaf 13:00 uur de beiaardbespelingen. 

Na afloop kunt u Janno ontmoeten aan de voet van de toren en nog gezellig napraten. Kortom een unieke gelegenheid om te genieten van klokkenklanken in het centrum van Halsteren.

Martinuskerk